Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 20 november 2019

Janssons frestelse på matjessill

Sältan från matjessill är jättegott i denna variant på Janssons frestelse. Purjolöken ger en mildare smak än den gula löken.

 Supergod Janssons frestelse med matjessill, purjolök och pepparrot.
Supergod Janssons frestelse med matjessill, purjolök och pepparrot. FOTO: Oe Lindfors

Varför inte prova en ny variant på den klassiska favoriten Jansson? Den gräddiga frestelsen är en favorit som faktiskt går att variera en hel del. Den här har en härlig sälta samtidigt som den är mild i smaken.

Läs också: Krämig Janssons frestelse

Janssons frestelse på matjessill

Skriv ut

Ingredienser: (8 bufféportioner)

  • 1 stor purjolök, 400 g
  • smör
  • 1 kg potatis av mjölig sort
  • 1 burk hel matjessill, 200 g
  • 5 msk färskriven pepparrot
  • 4 msk sillspad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl standardmjölk, 3 procent
  • 3 msk ströbröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och strimla purjolöken. Mjukstek den i smör, cirka 10 minuter.
  2. Skala och skär potatisen i tunna strimlor. Skiva sillen väldigt tunt. Spar sillspadet.
  3. Varva potatis, lök, sillbitar och pepparrot i en smord ugnsfast form, avsluta med potatis. Droppa över sillspad.
  4. Häll på grädde och mjölk. Strö över ströbröd och klicka på cirka 2 msk smör.
  5. Grädda i mitten av ugnen, 45–50 minuter.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen