Recept 24 juni 2021
Janssons krämiga sill
Ny klassiker. Ansjovis och mjukstekt lök ger sillen en härlig smak av Janssons frestelse.
Förnya sillen med den älskade smaken av Janssons frestelse.
Läs också: Jordgubbsmoussetårta till midsommar
Janssons krämiga sill
Skriv ut
Ingredienser (8 bufféportioner)
- 2 gula lökar
- rapsolja till stekning
- 2 förpackningar skivad 5–minuterssill à 420 g
- 12 små ansjovisfiléer
- 2 tsk ansjovisspad
- 2 dl crème fraiche
- 2 dl majonnäs
- 1 dl hackad dill
- ½ dl hackad gräslök
- nymald vitpeppar
- salt
Gör så här
- Hacka löken. Mjukstek den sakta i lite rapsolja, helst i teflonpanna. Låt kallna.
- Häll av lagen från sillen och skär den i bitar.
- Hacka ansjovisfiléerna. Blanda ansjovis, spad, lök, crème fraiche, majonnäs och örter.
- Vänd ner sillen i såsen och smaka av med salt och peppar. Låt smakerna mogna cirka 1 dygn i kylen.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.