Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 24 juni

Janssons krämiga sill

Ny klassiker. Ansjovis och mjukstekt lök ger sillen en härlig smak av Janssons frestelse.

 Janssons krämiga sill – en ny klassiker.
Janssons krämiga sill – en ny klassiker. FOTO: Ove Lindfors

Förnya sillen med den älskade smaken av Janssons frestelse.

Läs också: Jordgubbsmoussetårta till midsommar

Janssons krämiga sill

Skriv ut

Ingredienser (8 bufféportioner)

  • 2 gula lökar
  • rapsolja till stekning
  • 2 förpackningar skivad 5–minuterssill à 420 g
  • 12 små ansjovisfiléer
  • 2 tsk ansjovisspad
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl hackad dill
  • ½ dl hackad gräslök
  • nymald vitpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Hacka löken. Mjukstek den sakta i lite rapsolja, helst i teflonpanna. Låt kallna.
  2. Häll av lagen från sillen och skär den i bitar.
  3. Hacka ansjovisfiléerna. Blanda ansjovis, spad, lök, crème fraiche, majonnäs och örter.
  4. Vänd ner sillen i såsen och smaka av med salt och peppar. Låt smakerna mogna cirka 1 dygn i kylen.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen