Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 24 juni 2021

Janssons krämiga sill

Ny klassiker. Ansjovis och mjukstekt lök ger sillen en härlig smak av Janssons frestelse.

 Janssons krämiga sill – en ny klassiker.
Janssons krämiga sill – en ny klassiker. FOTO: Ove Lindfors

Förnya sillen med den älskade smaken av Janssons frestelse.

Läs också: Jordgubbsmoussetårta till midsommar

Janssons krämiga sill

Skriv ut

Ingredienser (8 bufféportioner)

  • 2 gula lökar
  • rapsolja till stekning
  • 2 förpackningar skivad 5–minuterssill à 420 g
  • 12 små ansjovisfiléer
  • 2 tsk ansjovisspad
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl hackad dill
  • ½ dl hackad gräslök
  • nymald vitpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Hacka löken. Mjukstek den sakta i lite rapsolja, helst i teflonpanna. Låt kallna.
  2. Häll av lagen från sillen och skär den i bitar.
  3. Hacka ansjovisfiléerna. Blanda ansjovis, spad, lök, crème fraiche, majonnäs och örter.
  4. Vänd ner sillen i såsen och smaka av med salt och peppar. Låt smakerna mogna cirka 1 dygn i kylen.

Recept: Caroline Hofberg

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen