Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 maj

Jordgubbscheesecake

En len och krämig cheesecake med jordgubbar i en härlig, rosa färg. Mycket lättgjord och perfekt att servera som efterrätt.

 Jordgubbscheesecake i en härlig rosa färg. Toppa gärna med färska jordgubbar.
Jordgubbscheesecake i en härlig rosa färg. Toppa gärna med färska jordgubbar. FOTO: Istock

Läs också: Smulpaj med blåbär och jordgubbar

Jordgubbscheesecake

Skriv ut

Ingredienser (cirka 10 bitar)

  • Botten:
  • 75 g smör
  • 12 digestivekex
  • Fyllning:
  • 4 gelatinblad
  • 1 msk vatten
  • 350 g jordgubbar
  • 1 ½ dl strösocker
  • 3 dl grädde
  • 200 g Philadelphiaost
  • 200 g jordgubbar i små bitar
  • Garnering:
  • jordgubbar
  • citronmeliss

Gör så här:

  1. Smält smöret. Smula sönder kexen och blanda dem med smöret. Gör detta för hand eller i en mixer. Sätt ett smörpapper i botten på en form med löstagbar botten, 22–24 cm i diameter. Tryck ut blandningen i formen och jämna till.
  2. Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Ta upp dem och krama ur dem. Smält dem på svag värme i en kastrull med 1 msk vatten. Mixa jordgubbarna med sockret till en ”soppa”. Blanda ner det smälta gelatinet.
  3. Vispa grädden i en separat skål. Blanda ner osten i jordgubbsmixen. Tillsätt den vispade grädden och rör försiktigt om till en rosa smet. Vänd ner jordgubbsbitarna i smeten.
  4. Häll smeten i formen och släta till. Ställ kakan i frysen i minst 5 tim. Ta ut den ca 40 min före servering.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen