Recept 16 maj 2019
Jordgubbscheesecake
En len och krämig cheesecake med jordgubbar i en härlig, rosa färg. Mycket lättgjord och perfekt att servera som efterrätt.
Läs också: Smulpaj med blåbär och jordgubbar
Jordgubbscheesecake
Skriv ut
Ingredienser (cirka 10 bitar)
- Botten:
- 75 g smör
- 12 digestivekex
- Fyllning:
- 4 gelatinblad
- 1 msk vatten
- 350 g jordgubbar
- 1 ½ dl strösocker
- 3 dl grädde
- 200 g Philadelphiaost
- 200 g jordgubbar i små bitar
- Garnering:
- jordgubbar
- citronmeliss
Gör så här:
- Smält smöret. Smula sönder kexen och blanda dem med smöret. Gör detta för hand eller i en mixer. Sätt ett smörpapper i botten på en form med löstagbar botten, 22–24 cm i diameter. Tryck ut blandningen i formen och jämna till.
- Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Ta upp dem och krama ur dem. Smält dem på svag värme i en kastrull med 1 msk vatten. Mixa jordgubbarna med sockret till en ”soppa”. Blanda ner det smälta gelatinet.
- Vispa grädden i en separat skål. Blanda ner osten i jordgubbsmixen. Tillsätt den vispade grädden och rör försiktigt om till en rosa smet. Vänd ner jordgubbsbitarna i smeten.
- Häll smeten i formen och släta till. Ställ kakan i frysen i minst 5 tim. Ta ut den ca 40 min före servering.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.