Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 maj 2019

Jordgubbscheesecake

En len och krämig cheesecake med jordgubbar i en härlig, rosa färg. Mycket lättgjord och perfekt att servera som efterrätt.

 Jordgubbscheesecake i en härlig rosa färg. Toppa gärna med färska jordgubbar.
Jordgubbscheesecake i en härlig rosa färg. Toppa gärna med färska jordgubbar. FOTO: Istock

Läs också: Smulpaj med blåbär och jordgubbar

Jordgubbscheesecake

Skriv ut

Ingredienser (cirka 10 bitar)

  • Botten:
  • 75 g smör
  • 12 digestivekex
  • Fyllning:
  • 4 gelatinblad
  • 1 msk vatten
  • 350 g jordgubbar
  • 1 ½ dl strösocker
  • 3 dl grädde
  • 200 g Philadelphiaost
  • 200 g jordgubbar i små bitar
  • Garnering:
  • jordgubbar
  • citronmeliss

Gör så här:

  1. Smält smöret. Smula sönder kexen och blanda dem med smöret. Gör detta för hand eller i en mixer. Sätt ett smörpapper i botten på en form med löstagbar botten, 22–24 cm i diameter. Tryck ut blandningen i formen och jämna till.
  2. Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Ta upp dem och krama ur dem. Smält dem på svag värme i en kastrull med 1 msk vatten. Mixa jordgubbarna med sockret till en ”soppa”. Blanda ner det smälta gelatinet.
  3. Vispa grädden i en separat skål. Blanda ner osten i jordgubbsmixen. Tillsätt den vispade grädden och rör försiktigt om till en rosa smet. Vänd ner jordgubbsbitarna i smeten.
  4. Häll smeten i formen och släta till. Ställ kakan i frysen i minst 5 tim. Ta ut den ca 40 min före servering.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen