Recept 3 oktober 2018
Jordgubbskompott med fläder och citron
En lyxig jordgubbskoppott att servera med en klick grädde eller till vaniljglassen.
Jordgubbar, fläder, citron och socker är smaker som gjorda för varandra.
Ett tips om du vill servera kompotten med vispgrädde: Vispa grädden kallt! Iskall skål och riktigt kyld grädde som vispas på medelhastighet kommer att bli fluffig och slät. Gör det strax innan servering och lämna aldrig grädden framme.
Läs också: Marmelad med jordgubbar och rabarber
Jordgubbskompott
Skriv ut
Ingredienser: (4–5 personer)
- 1 l jordgubbar
- 1 vaniljstång
- 1 dl fläder- och jordgubbssaft
- ½ dl socker
- saften från ½ citron
Gör så här:
- Snoppa och halvera jordgubbarna. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg frön, stång, saft, socker och pressad citron tillsammans med jordgubbarna i en kastrull.
- Koka upp och låt småputtra på svag värma ett par minuter. Jordgubbarna ska inte bli mosiga. Låt svalna och servera med vaniljglass och kanske en klick vispad grädde.