Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 3 oktober 2018

Jordgubbskompott med fläder och citron

En lyxig jordgubbskoppott att servera med en klick grädde eller till vaniljglassen.

 Jordgubbarna behåller lite tuggmotstånd om de får småputtra på svag värme.
Jordgubbarna behåller lite tuggmotstånd om de får småputtra på svag värme. FOTO: Katarina Ekeström

Jordgubbar, fläder, citron och socker är smaker som gjorda för varandra.

Ett tips om du vill servera kompotten med vispgrädde: Vispa grädden kallt! Iskall skål och riktigt kyld grädde som vispas på medelhastighet kommer att bli fluffig och slät. Gör det strax innan servering och lämna aldrig grädden framme.

Läs också: Marmelad med jordgubbar och rabarber

Jordgubbskompott

Skriv ut

Ingredienser: (4–5 personer)

  • 1 l jordgubbar
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl fläder- och jordgubbssaft
  • ½ dl socker
  • saften från ½ citron

Gör så här:

  1. Snoppa och halvera jordgubbarna. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg frön, stång, saft, socker och pressad citron tillsammans med jordgubbarna i en kastrull.
  2. Koka upp och låt småputtra på svag värma ett par minuter. Jordgubbarna ska inte bli mosiga. Låt svalna och servera med vaniljglass och kanske en klick vispad grädde.

Recept: Katarina Ekeström

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen