Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 2 oktober 2018

Jordgubbstårta med nötmaräng

Smarrig och smart tårta med jordgubbar och nötmaräng att sno ihop inför kalaset.

 Pistasch- och pinjenötter gör marängen extra spänstig.
Pistasch- och pinjenötter gör marängen extra spänstig. FOTO: Ove Lindfors

Marängbottnar är alltid praktiska, till exempel om man ska transportera sin tårta. De är lätta att ta med, med bakpapper emellan. Och de går bra att baka någon dag i förväg och förvara på galler i rumstemperatur. Tänk bara på att bre fyllningen på bottnarna precis vid servering så att marängen håller sig krispig.

Läs också: Chokladmarängtårta – bästa receptet till sommarkalaset

Jordgubbstårta med nötmaräng

Skriv ut

Ingredienser: (8–10 bitar)

  • 2 dl pistaschnötter
  • 2 dl pinjenötter
  • 2 dl strösocker
  • 4 äggvitor
  • smör, vetemjöl och bakplåtspapper till gräddning
  • Fyllning 1
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 dl lemon curd
  • Fyllning 2
  • ca 2 dl jordgubbar
  • 2 msk hackad färsk mynta
  • 500 g kesella vanilj
  • Till garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • jordgubbar
  • mynta

Gör så här:

  1. Rita 3 rundlar à 24 centimeter i diameter på bakplåtspapper. Pensla rundlarna med smält smör och sikta över vetemjöl. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Mal eller mixa nötterna till ett fint mjöl. Blanda med sockret.
  3. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner nötsockret, lite i taget, med luftiga tag.
  4. Bred ut smeten i rundlarna. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Lossa genast bottnarna från pappret men låt dem kallna på pappret på plåten.
  5. Vispa grädden lätt till fyllning nr 1. Mjukrör lemoncurden. Vänd ner lite av grädden i curden. Blanda sedan ner resten.
  6. Mosa jordgubbarna och blanda i myntan.
  7. Precis vid servering: Bred citrongrädden på en botten och lägg på nästa botten. Bred på jordgubbsmoset och därefter kesellan. Lägg på den sista botten.
  8. Toppa med vispad grädde, jordgubbar och mynta.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen