Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 17 december 2016

Julens godaste köttbullar – bästa receptet

Ett fantastiskt gott recept på köttbullar med smak av vilt. Dessa köttbullar går utmärkt att förbereda i förväg och frysa in

FOTO: Ove Lindfors

Detta recept på köttbullar med vildfärs är Lands matskribent Caroline Hofberg specialitet.

Kokt mandelpotatis och en skvätt grädde gör smeten saftig utan att man behöver ströbröd.

Supergoda köttbullar med viltfärs

Härliga köttbullar med vild smak. Foto: Ove Lindfors
Härliga köttbullar med vild smak. Foto: Ove Lindfors

Det här behöver du:

8 bufféportioner
1 liten gul lök
1 tsk rosmarin
1 tsk mejram
1 tsk timjan
6 stötta enbär
2–3 mandelpotatisar
400 g vildsvinsfärs
200 g fläskfärs
1 ägg
½ msk viltfond
2 msk vispgrädde
¾ tsk salt
1 krm nymald peppar
smör till stekning

Gör så här:

1. Hacka löken och fräs den genomskinlig i smör. Låt kryddorna fräsa med mot slutet. Låt kallna. Skala och grovriv potatisen.
2. Blanda ihop alla ingredienser till färsen. Forma till köttbullar.
3. Bryn köttbullarna runt om, några i taget, i smör. Lägg över dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Sätt ugnen på 175 grader. Efterstek köttbullarna i ugnen tills de är genomstekta, cirka 10 minuter.

Tips! Extra goda och saftiga blir köttbullarna om du blandar 100 gram katrinplommon som du skär i små bitar och blandar i smeten.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen