Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 20 november

Julbröd

Caroline Hofbergs enkla julbröd är bara att röra ihop och sedan låta ugnen göra jobbet. Underbart gott!

 Julens godaste bröd är superenkelt att göra.
Julens godaste bröd är superenkelt att göra. FOTO: Ove Lindfors

Hembakat mörkt bröd med nötter och torkade bär känns lyxigt att sätta fram på julbordet. Gott till både skinkan och den lagrade julosten.

Läs också: Gott havregrynsbröd utan vetemjöl

Julbröd med pomerans och blåbär

Skriv ut

Ingredienser

  • 1 bröd
  • 2 dl rågmjöl
  • 5 dl siktat dinkelmjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 msk stötta pomeranssskal (eller mald pomerans)
  • 2 dl hela hasselnötter
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 dl torkade blåbär
  • 3/4 dl mörk sirap
  • 2 dl filmjölk
  • 2 dl porter eller mörkt julöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i sirap, filmjölk och porter.
  2. Häll degen i en bakpappersklädd avlång brödform som rymmer cirka 1 1/2 liter.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme. Känn med en provsticka att brödet är genomgräddat.
  4. Låt vila en stund och vicka sedan upp brödet. Dra av bakpappret. Linda in brödet i en handduk och låt kallna på galler.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen