Julens godaste inlagda sill – så enkelt gör du den
Egen inlagd sill på julbordet. Hur härligt är inte det? Carolin Hofbergs recept gör det möjligt – enkelt och rekordgott!
Med inläggningssill som finns att köpa färdig går det enkelt att lägga in sin egen julsill. Den blir extra fin och god med små blomkålsbuketter.
Inlagd sill på Carolines vis
Det här behöver du:
8 bufféportioner
2 förpackningar inläggningssill à 420 g
2 små rödlökar
1 morot
2 dl små blomkålsbuketter
3 lagerblad
Lag
1 dl ättikssprit, 12 %
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 tsk gula senapsfrön
1 tsk grovstötta kryddpepparkorn
4 kryddnejlikor
Så här gör du
1. Koka upp ingredienserna till lagen och rör tills sockret löst sig. Låt lagen kallna.
2. Skölj sillfiléerna i kallt vatten och skär dem i bitar. Skala och skiva lök och morot.
3. Varva sill, lök, morot, blomkål och lagerblad i en burk. Häll över lagen. Låt sillen stå i kylen minst ett dygn före servering.
Läs också: Griljerad julskinka – godaste receptet