Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 27 november 2018

Julig lingonkola

Lingon och kola hör ihop. Åtminstone i denna ljuvliga lingonkola!

 Lingon ger en fin julsmak åt kolan.
Lingon ger en fin julsmak åt kolan. FOTO: Istock

Julens smaker och dofter sprider sig extra mycket med hemgjort godis. Lätt att göra, gott att äta och trevligt att bjuda på. Om någonting nu skulle råka bli över!

Läs också: Saffranskola med kokos

Lingonkola

Skriv ut

Ingredienser: (30 stycken)

  • 100 g mixade och passerade lingon (lingonpuré)
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 msk ljus sirap
  • frystorkade lingon

Gör så här:

  1. Koka upp alla ingredienser till 123–124 grader i en kastrull. Rör då och då i botten, men inte hela tiden.
  2. Testa temperaturen genom ett kulprov. Droppa lite smet i ett glas med kallt vatten, plocka upp smeten och forma den till en kula. Går det bra har smeten nått rätt temperatur.
  3. Sänk värmen de sista minuterna, så att det inte bränner i botten.
  4. Lägg en bakplåtspapper i en form cirka 15 × 20 centimeter. Häll upp kolan i formen. Låt kolan stelna minst 8 timmar i rumstemperatur.
  5. Pudra över frystorkade lingon och skär upp kolan i bitar.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen