Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 13 november 2018

Julknäck med pistaschnötter

Klassisk knäck på sirap, vispgrädde, socker och smör får sällskap av pistagenötter.

 Knäck går snabbt att svänga ihop.
Knäck går snabbt att svänga ihop. FOTO: Thomas Carlgren

Den här underbara knäcken är lite av en sötchock som smälter i munnen. Nötterna ger fin smak och härligt krisp.

Läs mer: Så häller du upp knäcken utan att bränna dig

Julknäck med pistaschnötter

Skriv ut

Ingredienser: (60 stycken)

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljussirap
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk smör
  • 1 dl rostade och finhackade pistaschnötter.

Gör så här:

  1. Blanda ihop grädde, sirap, strösocker och smör i en tjockbottnad.
  2. Låt blandningen koka upp och låt det sedan koka kraftigt i ca 15-20 minuter. Rör om då och då.
  3. Efter 15-20 minuter börjar smeten tjockna och det bildas stora tunga bubblor.
  4. Smeten skall komma upp till 125°C. Använd termometer eller gör ett kulprov.
  5. Ta bort kastrullen med smeten från plattan och låt stå i ca 5 minuter.
  6. Tillsätt de rostade pistaschnötterna.
  7. Fördela smeten i knäckformar och låt stelna.

Recept: Katarina Carlgren

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen