Recept 13 november 2018
Julknäck med pistaschnötter
Klassisk knäck på sirap, vispgrädde, socker och smör får sällskap av pistagenötter.
Den här underbara knäcken är lite av en sötchock som smälter i munnen. Nötterna ger fin smak och härligt krisp.
Läs mer: Så häller du upp knäcken utan att bränna dig
Julknäck med pistaschnötter
Skriv ut
Ingredienser: (60 stycken)
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl ljussirap
- 2 dl strösocker
- 1 msk smör
- 1 dl rostade och finhackade pistaschnötter.
Gör så här:
- Blanda ihop grädde, sirap, strösocker och smör i en tjockbottnad.
- Låt blandningen koka upp och låt det sedan koka kraftigt i ca 15-20 minuter. Rör om då och då.
- Efter 15-20 minuter börjar smeten tjockna och det bildas stora tunga bubblor.
- Smeten skall komma upp till 125°C. Använd termometer eller gör ett kulprov.
- Ta bort kastrullen med smeten från plattan och låt stå i ca 5 minuter.
- Tillsätt de rostade pistaschnötterna.
- Fördela smeten i knäckformar och låt stelna.