Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 27 februari

Kalasbiffar med bacon

Kalasbiffar på köttfärs som lindas i bacon är en klassiker från förr. Servera dem med ris eller potatis och en god grönsallad.

 Kalasbiffar lindade i bacon är en rätt som får det att vattnas i munnen.
Kalasbiffar lindade i bacon är en rätt som får det att vattnas i munnen. FOTO: Istock

Bara namnet på denna maträtt får oss att le stort. Kalasbiffar med bacon är precis så festligt och gott som det låter.

Om du vill lyxa till rätten extra kan du lägga en skiva ost på varje biff mot slutet av tillagningen.

Tips: Saltgurka är ett gott tillbehör vid servering!Läs också: Biff à la Lindström med potatismos och ärtor

Kalasbiffar med bacon

Skriv ut

Ingredienser: (4 portioner)

  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 tsk mejram
  • 8 skivor bacon
  • 8 skivor ost
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda färs, ägg, potatismjöl och mjölk till en smet. Krydda med salt, peppar och torkad mejram.
  3. Forma smeten till åtta biffar. Linda en skiva bacon runt varje biff. Lägg biffarna tätt på ett ungsäkert fat eller plåt.
  4. Stek biffarna mitt i ugnen i 25-30 min.
  5. Om du vill, täck varje biff med en skiva ost när ca 10 min återstår.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen