Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 juni 2017

Kalasgod prästostsill med kräftor – snabbt och enkelt!

Lagrad ost, kummin och kräftstjärtar ger en spännande smak. ”5–minutersillen” är färdiginlagd och klar att vända ner i den goda såsen. Snabbt och enkelt!

 En krämig sås med spännande smaker ger sillen ett läckert lyft.
En krämig sås med spännande smaker ger sillen ett läckert lyft. FOTO: Ove Lindfors

Prästostsill med kräftor

Skriv ut

Ingredienser

  • 8 bufféportioner
  • 2 förpackningar 5–minuterssill à 420 g
  • Sås
  • 100 g kräftstjärtar i lag, avrunnen vikt
  • 1 1/4 dl majonnäs
  • 1 1/4 dl gräddfil
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 1/4 tsk nystötta kumminfrön
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • 1 1/2 dl finriven lagrad prästost
  • 1 dl hackad gräslök
  • salt

Gör så här

  1. Låt kräftorna rinna av noga och grovhacka dem.
  2. Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med salt.
  3. Skölj sillen, låt rinna av och skär filéerna i bitar.
  4. Vänd ner sillen i såsen. Låt smakerna mogna minst några timmar i kylen före servering.

Caroline Hofberg

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen