Recept 3 mars 2020
Savoykåldolmar med chililingon och misomajonnäs
Denna rätt har allt! Ljuvliga smaker de flesta gillar och nyttig på samma gång. Laga och njut av makalöst goda savoykåldolmar med chililingon.
Johanna Andersson och Caroline Wilbois berättar att denna rätt är en favorit på äldreboendet där de arbetar som dietister. Det är lätt att förstå. Detta recept, som kommer från deras kokbok Dietisternas val måste du prova! Nyttigt och underbart gott på samma gång.
Läs också: Ljuvliga lammfärsbiffar
Kåldolmar på savoykål
Skriv ut
Ingredienser (4 portioner):
- 1 savoykål
- 300 g champinjoner
- 10 cm ingefära
- 2 dl kokta gröna linser
- 0,5 dl solrosfrön
- 2 msk + 1 msk misopasta
- 2 dl lingon
- 1,5 dl majonnäs
- 3 klyftor vitlök
- 1 msk rapsolja
- japansk soja
- 1 msk honung
- 1 tsk chiliflakes
- Till servering
- fullkornsbulgur, quinoa, matgryn eller en matig sallad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp vatten i en stor kastrull. Plocka 12 blad från savoykålen och låt dem ligga i vattnet 1 minut. Låt bladen rinna av på en ren handduk.
- Skölj eller ansa champinjonerna och hacka dem. Lägg dem i en panna och stek tills de släpper vätska.
- Skala och riv ingefära och vitlök och tillsätt i pannan. Strimla resten av kålen och lägg i pannan tillsammans med linser, solrosfrön, rapsolja och 2 msk soja. Låt allt stekas ett par minuter.
- Fördela fyllning på nedre delen av kålbladen, vik in kanterna och rulla ihop. Lägg med skarven ner i en ugnsform. Blanda 2 msk misopasta med 2 dl vatten, häll det i formen och låt dolmarna stå i ugnen i cirka 20 minuter.
- Blanda lingonen med honung och chiliflakes.
- Blanda majonnäsen med 1 msk soja och 1 msk misopasta.
- Servera kåldolmarna med chililingon och misomajonnäs.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.