Gå till innehåll

Meddelande:

Det ser ut att vara tekniska problem just nu.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 18 December 2017

Gör julens Jansson – med Kalles kaviar

Vi törs nästan lova att det här blir en ny julfavorit. En hederlig Janssons frestelse som blir fantastisk med Kalles kaviar.

 En ny smaksensation med kaviar i en traditionell Janssons frestelse.
En ny smaksensation med kaviar i en traditionell Janssons frestelse. FOTO: Ove Lindfors Mostphotos

Den här Janssons frestelsen kan bli en riktig höjdpunkt på julbordet. Det är Lands Caroline Hofberg som bjuder på receptet som hon numera lagar varje jul. Det har blivit en klar favorit!

Läs också: Lands julmat – här är Lands bästa recept

Kalles Jul-Jansson

Ingredienser

  • 8 bufféportioner
  • 1 stor gul lök
  • 1 purjolök
  • smör till stekning
  • 10 potatisar av mjölig sort
  • 1 ask ansjovisfiléer, 125 g
  • 3 dl vispgrädde
  • 125 g kaviar, exempelvis Kalles eller någon annan mild på tub
  • ströbröd
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva den gula löken. Skölj och strimla purjolöken. Mjukstek all lök i smör.
  2. 2. Skala potatisen och skär i tunna strimlor.
  3. 3. Varva potatis, lök och ansjovisfiléer i en smord ugnsfast form, avsluta med ett lager potatis.
  4. 4. Vispa ihop grädde och kaviar och häll i formen. Strö över ströbröd och klicka på smör.
  5. 5. Grädda i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk och gratängen har fin färg, 45–50 minuter.

Recept: Caroline Hofberg

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen