Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 13 december 2021

Kalles krämiga sill

Vad vore livet utan sill? Inte mycket! Här är en finurlig variant där sältan från kaviaren ger extra djup i smaken. Enkelt, javisst!

FOTO: Ove Lindfors

Att äta sill är en nationell njutning och man kan inte klaga på uppfinningsrikedomen när det gäller smakerna. Den här varianten är helt enkelt supergod!

Lands matskribent Caroline Hofberg ligger bakom receptet.

Kalles krämiga matjessill

Skriv ut

Ingredienser (8 bufféportioner):

  • 2 burkar hela matjesfiléer à 200 g
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 3 msk lättrökt kaviar av typen Kalles
  • ½ dl hackad rödlök
  • ½ dl hackad gräslök
  • ½ dl hackad dill
  • nymald vitpeppar

Gör så här:

  1. Låt sillen rinna av och skär i bitar.
  2. Blanda ihop resten av ingredienserna och smaka av med peppar.
  3. Vänd ner sillen i såsen. Låt gärna smakerna mogna i kylen.

Recept Caroline Hofberg, foto Ove Lindfors

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen