Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 8 april

Kalles små strömmingslådor

Klassiska smaker av bästa slag hittar du i de här små gulliga strömmingslådorna som kommer glädja de flesta. Smakar ljuvligt och passar perfekt på buffébordet nästan när som helst!

 Goda strömmingslådor i fin form!
Goda strömmingslådor i fin form! FOTO: Ove Lindfors

Strömmingslåda, redan namnet gör att man blir glad. Glad blir man också av smakerna i det här receptet som receptmakaren Caroline Hofberg har gjort unikt för Land. Testa och smaklig spis!

Kalles små strömmingslådor

Skriv ut

Ingredienser (8 bufféportioner):

  • 600 g strömmingsfilé
  • ca 1 tsk salt
  • ca 2 dl hackad gräslök
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 3/4 dl lättrökt kaviar, till exempel Kalles
  • 1 dl hackad dill
  • smör till formarna

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj 8 ugnsfasta portionsformar eller en stor.
  2. Skölj strömmingen och klappa den torr med hushållspapper. Klipp bort ryggfenan.
  3. Lägg strömmingen med köttsidan upp, strö på salt och gräslök. Rulla ihop och lägg ungefär 2 rullar i varje form, beroende på strömmingens storlek.
  4. Blanda grädde, senap, kaviar och dill. Häll grädden över strömmingen.
  5. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter.

Recept: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen