Recept 8 april 2022
Kalles små strömmingslådor
Klassiska smaker av bästa slag hittar du i de här små gulliga strömmingslådorna som kommer glädja de flesta. Smakar ljuvligt och passar perfekt på buffébordet nästan när som helst!
Strömmingslåda, redan namnet gör att man blir glad. Glad blir man också av smakerna i det här receptet som receptmakaren Caroline Hofberg har gjort unikt för Land. Testa och smaklig spis!
Kalles små strömmingslådor
Skriv ut
Ingredienser (8 bufféportioner):
- 600 g strömmingsfilé
- ca 1 tsk salt
- ca 2 dl hackad gräslök
- 2 1/2 dl mellangrädde
- 1 msk dijonsenap
- 3/4 dl lättrökt kaviar, till exempel Kalles
- 1 dl hackad dill
- smör till formarna
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader. Smörj 8 ugnsfasta portionsformar eller en stor.
- Skölj strömmingen och klappa den torr med hushållspapper. Klipp bort ryggfenan.
- Lägg strömmingen med köttsidan upp, strö på salt och gräslök. Rulla ihop och lägg ungefär 2 rullar i varje form, beroende på strömmingens storlek.
- Blanda grädde, senap, kaviar och dill. Häll grädden över strömmingen.
- Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.