Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 1 mars

Kalljästa filmjölksfrallor

Kalljäsning och filmjölk är hemligheten bakom dessa saftigt goda små frallor.

 Filmjölksfrallorna är supergoda med smör och marmelad, eller stark ost.
Filmjölksfrallorna är supergoda med smör och marmelad, eller stark ost.

Genom att göra degen kvällen innan och låta den stå i kylen över natten får bröden en känsla av surdeg.

Sedan är det bara att ställa in plåten i ugnen på morgonen och njuta av nybakat till frukost!

Läs också: Kalljästa frallor med grahamsmjöl

Filmjölksfrallor

Skriv ut

Ingredienser: (12 st)

  • 11–12 dl vetemjöl
  • 4 dl filmjölk
  • 1 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1,5 tsk salt
  • mjölk
  • vallmofrön eller sesamfrön

Gör så här:

  1. Lös upp smulad jäst i en bunke med vatten och filmjölk. Tillsätt vetemjöl och salt. Rör ihop till en kladdig deg. Knåda några minuter.
  2. Mjöla händerna och forma 12 runda bullar av degen. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Täck plåten med en bakduk och ställ in i kylen över natten.
  4. Morgonen därpå: Sätt ugnen på 250 grader. Ställ fram plåten i rumstemperatur medan ugnen värms upp.
  5. Pensla bullarna med mjölk och strö över frön.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter eller tills bullarna fått fin gyllene färg.
  7. Låt svalna på plåten.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen