Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 1 oktober 2018

Kalljästa frukostfrallor

Med lite förberedelser kvällen innan kan du njuta av färska frallor morgonen därpå.

 Förbered dagen innan för nybakade härliga frallor till frukost, de här blir ovanligt luftiga och goda.
Förbered dagen innan för nybakade härliga frallor till frukost, de här blir ovanligt luftiga och goda. FOTO: Thomas Carlgren

Frallor som får jäsa över natten blir extra luftiga. Att tänka på är att deg som jäser så länge måste vara fast, annars flyter bullarna ut. Här är recept på tolv läckra kalljästa bullar.

Läs också: Baka bästa potatisbrödet

Kalljästa frukostfrallor

Skriv ut

Ingredienser: (12 stycken)

  • 15 g jäst
  • 2 ½ dl kallt vatten
  • ½ dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 msk solrosolja
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 6-6 ½ dl vetemjöl

Gör så här:

  1. Dag 1, kväll: Smula jästen i en bunke.
  2. Häll vattnet och mjölken över jästen och lös upp den.
  3. Tillsätt salt, solrosolja, grahamsmjöl och vetemjöl.
  4. Blanda till en deg och arbeta den i 5 minuter om du använder maskin och 10 minuter för hand.
  5. Degen skall vara fast, så ta mer mjöl om det behövs.
  6. Låt jäsa i 45 minuter.
  7. Ta upp degen på mjölat bakbord.
  8. Dela degen i 12 bitar och forma till bullar.
  9. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper.
  10. Täck med plastfolie och låt jäsa i kylskåp över natten.
  11. Dag 2: Sätt på ugnen på 250 grader och ta ut plåten ur kylskåpet på morgonen.
  12. Sätt in plåten i ugnen och grädda i 12-15 minuter i mitten i ugnen.

Recept: Katarina Carlgren

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen