Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 13 april

Kålpudding enligt Katarina Ekeström

Vem älskar inte kålpudding? Här är en variant som inte bara är mustigt god utan också enkel att göra. Med favorittillbehöret nummer ett, lingon, så blir det en riktigt god rätt som kommer väcka alla smaklökar.

FOTO: Katarina Ekeström

Receptet är gjort av Katarina Ekeström, Lands egen matguru, som ser till att smakerna sitter som en smäck! God, godare, godast!

Kålpudding enligt Katarina Ekeström

Skriv ut

Ingeredienser (4 personer):

  • 500 g blandfärs
  • 800 g vitkål
  • 2 gula lökar
  • 2 msk ljus sirap
  • 3 skivor vitt bröd
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl grädde
  • ½ vatten
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Skär kålen i bitar. Halvera löken och skiva den tunt. Hetta upp en blandning av smör och olja i en panna och stek kål och lök varsamt i minst 20 min. Mängden kål kan verka alldeles för stor, men den sjunker långsamt ihop och får en fin, brynt yta. Avsluta med att ringla över sirapen och vända runt i pannan.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa brödet till smulor som läggs i en skål tillsammans med färs, ägg, grädde, vatten, fond, salt och peppar. Lägg i hälften av kålblandningen och vänd ihop smeten. Fördela blandningen i ett ugnsfast kärl och lägg resten av kålen över ytan. Sätt in i ugnen.
  3. Räkna med 30 minuter innan kålpuddingen är klar. Kontrollera ytan någon gång och täck om det ser ut att bränna.
  4. Servera kålpuddingen med rårörda lingon och kokt potatis.

Recept och foto: Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen