Recept 28 maj 2019
Kanderade blommor
Kanderade blommor får en rimfrosteffekt som är otroligt läcker att pryda tårtor, efterrätter och andra bakverk med. Så här gör du!
Att kandera blommor är lite klurigt och pilligt, men oj vad vackert det blir! Några blommor som är vackra att kandera är rosenblad, viol, pensé och syren.
Tänk på att använda ätbara blommor som inte är besprutade. Kandera en sort i taget då de går olika fort att torka i ugnen.
Läs också: 19 ätbara blommor
Kanderade blommor
Skriv ut
Det behöver du:
- 2–3 äggvitor
- En skål strösocker
- En ren pensel
- Rena och torra blomblad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 50 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa upp äggvitorna lätt med en gaffel. Pensla blommorna försiktigt med äggvitan och doppa i sockerskålen. Lägg blomman på bakplåtspappret. Eventuellt kan du behöva böja ut blomman något för att den ska få en fin form.
- När plåten är full sätter du in den i mitten av ugnen – med ugnsluckan lite öppen. Sätt en slev eller liknande så luckan inte går igen. Nu går det fort, titta gärna till blommorna under tiden. Låt blommorna torka i ugnen i 2-5 minuter (beroende på storlek) tills de är torra och fina. Ta hellre ut dem för tidigt än för sent, ugnen hjälper bara till att påskynda torkningen. Du kan också låta blombladen torka på bakplåtspappret över natten utan ugnen.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.