Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 28 maj 2019

Kanderade blommor

Kanderade blommor får en rimfrosteffekt som är otroligt läcker att pryda tårtor, efterrätter och andra bakverk med. Så här gör du!

 Kanderingen görs med äggvita och socker.
Kanderingen görs med äggvita och socker. FOTO: Mostphotos

Att kandera blommor är lite klurigt och pilligt, men oj vad vackert det blir! Några blommor som är vackra att kandera är rosenblad, viol, pensé och syren.

Tänk på att använda ätbara blommor som inte är besprutade. Kandera en sort i taget då de går olika fort att torka i ugnen.

 Rosenblad är fina att kandera.
Rosenblad är fina att kandera. FOTO: Shutterstock

Läs också: 19 ätbara blommor

Kanderade blommor

Skriv ut

Det behöver du:

  • 2–3 äggvitor
  • En skål strösocker
  • En ren pensel
  • Rena och torra blomblad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 50 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa upp äggvitorna lätt med en gaffel. Pensla blommorna försiktigt med äggvitan och doppa i sockerskålen. Lägg blomman på bakplåtspappret. Eventuellt kan du behöva böja ut blomman något för att den ska få en fin form.
  3. När plåten är full sätter du in den i mitten av ugnen – med ugnsluckan lite öppen. Sätt en slev eller liknande så luckan inte går igen. Nu går det fort, titta gärna till blommorna under tiden. Låt blommorna torka i ugnen i 2-5 minuter (beroende på storlek) tills de är torra och fina. Ta hellre ut dem för tidigt än för sent, ugnen hjälper bara till att påskynda torkningen. Du kan också låta blombladen torka på bakplåtspappret över natten utan ugnen.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen