Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 3 maj 2017

Kanderade doftvioler – vackert och gott!

Violer som du kanderar själv, kan det bli vackrare? Kolla in det här lite pilliga och väldigt spännande receptet som ger ett vackert resultat. Och väldigt naturlig violsmak.

FOTO: Katarina Ekeström

Doftviolerna kan du använda direkt i en sallad men du kan också ge dem en fin behandling och kandera dem. Resultatet blir fantastiskt! Receptet är skapat av Katarina Ekeström, Lands matbloggare. Du använder de kanderade violerna som dekoration och en liten smaksensation på bakverk eller desserter.

 Testa och njut!

Kanderade doftvioler

Skriv ut

Ingredienser

  • nyplockade doftvioler
  • äggvita
  • florsocker

Gör så här

  1. Helst ska man vara lite snabb mellan det att violerna plockas och att de kanderas. Alternativet är att man sätter blommorna i vatten annars slokar de snabbt. Nyplockade violer behåller formen allra bäst.
  2. Vispa äggvitan lätt. Doppa blomman försiktigt i äggvitan och ta hjälp av en pensel för att se till att hela är täckt av ett tunt lager äggvita. Stjälken ska bort innan du pudrar blomman med florsocker.
  3. Lägg på ett bakplåtspapper för att torka helt. De blir frostiga och hårda med violsmaken tydligt i behåll.

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen