Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 27 juli 2017

Kanelbullar i långpanna - riktigt gott!

Kanelbullar är gott! Och långpanna är smart! Så kanelbullar i långpanna är både gott och smart! Testa!

 Kanlebullar i långpanna, riktigt gott och riktigt smart sätt att baka!
Kanlebullar i långpanna, riktigt gott och riktigt smart sätt att baka! FOTO: Katarina Ekeström

Alla älskar kanelbullar och alla kommer älska de här kanelbullarna! De är minst sagt fantastiska! Receptet kommer från matbloggaren Katarina Ekeström och du kommer inte bli besviken!

Kolla in Katarina Ekeströms blogg här.

Läs också: Här är bästa tipsen för kanelbullebaket

Kanelbullar i långpanna

Skriv ut

Ingredienser

  • Degen:
  • 12 dl vetemjöl, gärna special (700 g)
  • 3 dl mjölk
  • 100g rumsvarmt smör
  • 1 ägg
  • ½ paket jäst
  • 1 ¼ dl strösocker
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 1/2 msk grovkrossade kardemummakärnor
  • Fyllning:
  • 200 g mandelmassa
  • 250 g rumsvarmt smör
  • ¾ dl socker
  • 2 msk kanel
  • 1 msk vetemjöl
  • Pensling 1:
  • ägg till pensling
  • Pensling 2:
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienserna till degen i en degblandare och kör länge. Femton till tjugo minuter på mellanläge behöver degen för att bli seg och blank. Tycker du det känns vanskligt att lägga i allt på en gång så kan du starta med att röra ut jästen i mjölken som kan vara kall.
  2. Ta degen ur bunken och låt den vila under duk en halvtimme. Då släpper spänningar i degen och den blir lätt att kavla ut.
  3. När degen vilar får du tid att göra fyllningen. Riv mandelmassan och blanda den med smör lite i taget. Rör i i socker, kanel och vetemjöl.
  4. Kavla ut degen till en 3 mm tjock rektangel. Bred över fyllningen i ett jämnt lager ända ut i kanterna. Rulla ihop degen. Rulla och spänn, rulla och spänn till en fast rulle.
  5. Lägg rullen med skarven neråt och skär den sedan i tjugo lika stora bitar. Vill du grädda bullarna i långpanna så går det bra. Lägg bakplåtspapper i formen och placera ut bullarna glest i rader med en dryg cm mellan varje bulle. Vik in änden på varje snäcka så att den ligger neråt, under bullen.
  6. Jäs 50 min i kall ugn. Ställ eventuellt in hett vatten för lite värme och fukt.
  7. Ta ut de jästa bullarna. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med ägg.
  8. Sätt in bullarna och sänk värmen till 200 grader. Grädda bullar i långpanna 18 minuter och singelbullar 10 min.
  9. Koka upp socker och vatten. Ta ut plåten och pensla genast med den heta sockerlagen. Strö pärlsocker över bullarna.

Recept: Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen