Recept 27 september 2018
Kanelbullepudding – gör torra bullar som nya igen
Släng inte mat i onödan. Här får du ett utmärkt recept som gör kanelbullarna som nya igen. Sagolikt gott med jordgubbssylt till.
Läs också: Godaste kanelbullarna – här får du recepten
Kanelbullepudding
Skriv ut
Ingredienser:
- 1 påse torra kanelbullar (8-12 beroende på storlek)
- 3 ägg
- 3 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 8-10 dl mjölk (3%)
Gör så här:
- Smörj en ugnssäker form. Rund eller avlång spelar ingen roll (huvudsaken är att bullarna och smeten får plats).
- Lägg bullarna i botten av formen. (bryt inte sönder dem utan låt bullarna vara hela i så stor utsträckning som möjligt). Det går också bra med kanellängd.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst och blanda därefter i mjölken. Håll blandningen över kanelbullarna och låt stå och dra i minst en timme.
- Sätt ugnen på 175°C och grädda i nedre delen av ugnen i omkring en timme. Tiden beror såklart på effekten i ugnen och du bör använda en sticka för att kontrollera att allt är klart.
- Servera puddingen tillsammans med hemgjord jordgubbssylt och/eller grädde eller vaniljsås.
- Det går lika bra att servera puddingen varm som kall. Smaklig spis!
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.