Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 27 september 2018

Kanelbullepudding – gör torra bullar som nya igen

Släng inte mat i onödan. Här får du ett utmärkt recept som gör kanelbullarna som nya igen. Sagolikt gott med jordgubbssylt till.

 Kanelbullepudding passar perfekt när bullarna blivit torra och inte gått åt som förväntat.
Kanelbullepudding passar perfekt när bullarna blivit torra och inte gått åt som förväntat. FOTO: Niklas Kämpargård

Läs också: Godaste kanelbullarna – här får du recepten

Kanelbullepudding

Skriv ut

Ingredienser:

  • 1 påse torra kanelbullar (8-12 beroende på storlek)
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 8-10 dl mjölk (3%)

Gör så här:

  1. Smörj en ugnssäker form. Rund eller avlång spelar ingen roll (huvudsaken är att bullarna och smeten får plats).
  2. Lägg bullarna i botten av formen. (bryt inte sönder dem utan låt bullarna vara hela i så stor utsträckning som möjligt). Det går också bra med kanellängd.
  3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst och blanda därefter i mjölken. Håll blandningen över kanelbullarna och låt stå och dra i minst en timme.
  4. Sätt ugnen på 175°C och grädda i nedre delen av ugnen i omkring en timme. Tiden beror såklart på effekten i ugnen och du bör använda en sticka för att kontrollera att allt är klart.
  5. Servera puddingen tillsammans med hemgjord jordgubbssylt och/eller grädde eller vaniljsås.
  6. Det går lika bra att servera puddingen varm som kall. Smaklig spis!

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen