Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 19 maj 2020

Kanelbullesockerkaka

Sugen på kanelbullar och har bråttom? Gör en saftig kanelbullesockerkaka i stället. Smakar precis som nygräddade kanelbullar.

 Kanelbullesockerkaka i långpanna – smart, snabbt, smarrigt!
Kanelbullesockerkaka i långpanna – smart, snabbt, smarrigt! FOTO: Helén Pe

Smarrigaste genvägen till hembakade kanelbullar är en saftig kanelbullesockerkaka. Smakar som nygräddade bullar och tar mindre än en timme att göra.

Läs också: Ryttarkaka – superreceptet!Tack bakdrottningen Frida Skattberg för detta fantastiska recept från bakboken Baka i långpanna deluxe.

Kanelbullesockerkaka

Skriv ut

Ingredienser (30 bitar):

  • Sockerkaka
  • 200 g smör
  • 6 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 2 1/2 dl filmjölk
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • Fyllning
  • 2 dl brun farin strö
  • 1/2 dl mald kanel
  • 1 msk mortlad kardemumma
  • Frosting
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 220 g färskost
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl florsocker

Gör så här:

  1. Förbered fyllningen genom att blanda samtliga ingredienser i en skål. Ställ åt sidan så länge.
  2. Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna (40 × 30 cm) med bakplåtspapper.
  3. Gör sockerkakssmeten. Smält smöret och ställ åt sidan.
  4. Vispa ägg och socker ljust och fluffigt med elvisp i 5 minuter. Vänd sedan ner filmjölk och smält smör. Tillsätt de torra ingredienserna och vänd ihop till en klumpfri smet.
  5. Fördela hälften av smeten i långpannan och strö sedan över fyllningen. Stryk sedan över resterande smet.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
  7. Gör frostingen. Vispa smör, färskost, grädde och vaniljsocker till ett fluff. Tillsätt därefter florsocker lite i taget under vispning och vispa till en fluffig frosting.
  8. Bred frostingen på den avsvalnade kakan. Pudra lite kanel över före servering.

Recept: Frida Skattberg

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen