Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 19 maj

Kanelbullesockerkaka

Sugen på kanelbullar och har bråttom? Gör en saftig kanelbullesockerkaka i stället. Smakar precis som nygräddade kanelbullar.

 Kanelbullesockerkaka i långpanna – smart, snabbt, smarrigt!
Kanelbullesockerkaka i långpanna – smart, snabbt, smarrigt! FOTO: Helén Pe

Smarrigaste genvägen till hembakade kanelbullar är en saftig kanelbullesockerkaka. Smakar som nygräddade bullar och tar mindre än en timme att göra.

Läs också: Ryttarkaka – superreceptet!Tack bakdrottningen Frida Skattberg för detta fantastiska recept från bakboken Baka i långpanna deluxe.

 ”Baka i långpanna deluxe” är Frida Skattbergs härliga bakbok med supersmarta recept – alla för långpanna.
”Baka i långpanna deluxe” är Frida Skattbergs härliga bakbok med supersmarta recept – alla för långpanna. FOTO: Helén Pe

Kanelbullesockerkaka

Skriv ut

Ingredienser (30 bitar):

  • Sockerkaka
  • 200 g smör
  • 6 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 2 1/2 dl filmjölk
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • Fyllning
  • 2 dl brun farin strö
  • 1/2 dl mald kanel
  • 1 msk mortlad kardemumma
  • Frosting
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 220 g färskost
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl florsocker

Gör så här:

  1. Förbered fyllningen genom att blanda samtliga ingredienser i en skål. Ställ åt sidan så länge.
  2. Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna (40 × 30 cm) med bakplåtspapper.
  3. Gör sockerkakssmeten. Smält smöret och ställ åt sidan.
  4. Vispa ägg och socker ljust och fluffigt med elvisp i 5 minuter. Vänd sedan ner filmjölk och smält smör. Tillsätt de torra ingredienserna och vänd ihop till en klumpfri smet.
  5. Fördela hälften av smeten i långpannan och strö sedan över fyllningen. Stryk sedan över resterande smet.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
  7. Gör frostingen. Vispa smör, färskost, grädde och vaniljsocker till ett fluff. Tillsätt därefter florsocker lite i taget under vispning och vispa till en fluffig frosting.
  8. Bred frostingen på den avsvalnade kakan. Pudra lite kanel över före servering.

Recept: Frida Skattberg

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen