Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 1 augusti

Kantarellpaj med filodeg

Kantarellpaj med smak av senap som får det att vattnas i munnen på såväl familjemedlemmar som middagsgäster.

 Skär upp pajen i portionsbitar när du serverar den.
Skär upp pajen i portionsbitar när du serverar den. FOTO: Istock

Filodeg ger ett frasigt pajskal och passar därför extra fint till den saftiga fyllningen på kantarell och äggstanning.

Tips! Pensla pajdegskanterna med äggula innan gräddningen för en gyllenbrun färg.Läs också: Frasig grönsakspaj med valfri fyllning

Kantarellpaj med filodeg

Skriv ut

Ingredienser:

  • 250 g kantareller
  • 70 g färsk bladspenat
  • 3 ark filodeg
  • 3 msk smör
  • 2 msk dijonsenap, eller om du vill ha en annan senap
  • 2 ägg
  • 2 dl riven stark ost, tex Västerbottensost
  • 1 salladslök
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rensa och dela svampen i bitar. Grovhacka löken och spenaten.
  2. Stek svampen och löken i smör. Salta, peppra och tillsätt spenaten. Rör om till ett fräs.
  3. Vispa ihop grädde och ägg. Salta, peppra och smaksätt med dijonsenap.
  4. Smöra en pajform. Lägg filodegen i formen och låt täcka även kanterna.
  5. Lägg nästan allt svampfräs i pajskalet och häll äggstanningen över. Toppa med riven ost och resten av svampen.
  6. Grädda pajen mitt i ugnen tills fyllningen stannat och osten fått en gyllenbrun färg.
  7. Servera pajen med en blandsallad.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen