Recept 1 augusti 2019
Kantarellpaj med filodeg
Kantarellpaj med smak av senap som får det att vattnas i munnen på såväl familjemedlemmar som middagsgäster.
Filodeg ger ett frasigt pajskal och passar därför extra fint till den saftiga fyllningen på kantarell och äggstanning.
Tips! Pensla pajdegskanterna med äggula innan gräddningen för en gyllenbrun färg.Läs också: Frasig grönsakspaj med valfri fyllning
Kantarellpaj med filodeg
Skriv ut
Ingredienser:
- 250 g kantareller
- 70 g färsk bladspenat
- 3 ark filodeg
- 3 msk smör
- 2 msk dijonsenap, eller om du vill ha en annan senap
- 2 ägg
- 2 dl riven stark ost, tex Västerbottensost
- 1 salladslök
- 1 dl vispgrädde
- salt och peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Rensa och dela svampen i bitar. Grovhacka löken och spenaten.
- Stek svampen och löken i smör. Salta, peppra och tillsätt spenaten. Rör om till ett fräs.
- Vispa ihop grädde och ägg. Salta, peppra och smaksätt med dijonsenap.
- Smöra en pajform. Lägg filodegen i formen och låt täcka även kanterna.
- Lägg nästan allt svampfräs i pajskalet och häll äggstanningen över. Toppa med riven ost och resten av svampen.
- Grädda pajen mitt i ugnen tills fyllningen stannat och osten fått en gyllenbrun färg.
- Servera pajen med en blandsallad.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.