Recept 6 augusti 2019
Kantarellrisotto
Risotto med skogens guld, kantareller, som passar som tillbehör eller ensamrätt.
En matigt god risotto fullproppad med den ljuvligt gula kungen av svamp, Herr Kantarell.
Läs också: Krämig karljohanrisotto med pinjenötter och citron
Kantarellrisotto
Skriv ut
Ingredienser:
- 4 dl rundkornigt ris
- 8 dl vatten med buljongtärning
- 2 dl vitt vin
- 250 g kantareller, färska
- 4 msk smör
- 1 msk olivolja
- halv gul lök
- 3 klyftor vitlök
- 2 dl riven stark ost
- salt
- peppar
Gör så här:
- Rensa och skiva svampen i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
- Smula ned buljongtärning i en kastrull med vatten, koka upp.
- Fräs ris, lök och vitlök i en annan kastrull.
- Tillsätt vinet i risfräset, rör om och koka upp.
- Låt risotton koka i 25 minuter. Tillsätt 2-3 dl buljong allt eftersom risotton kokar ner. Risotton ska aldrig koka torrt.
- Riv osten.
- Fräs svampen i smör. Salta och peppra.
- Mot slutet av risottons koktid; tillsätt ost, svamp och olja. Rör runt.
- Risotton ska vara krämig i konsistensen, om du tycker att den blir för fast av osten - tillsätt mer olja.
- Servera!
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.