Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 6 augusti

Kantarellrisotto

Risotto med skogens guld, kantareller, som passar som tillbehör eller ensamrätt.

 Kantarellrisotto passar till fågel, fisk, vilt och vegetariska biffar – eller som ensamrätt.
Kantarellrisotto passar till fågel, fisk, vilt och vegetariska biffar – eller som ensamrätt. FOTO: Istock

En matigt god risotto fullproppad med den ljuvligt gula kungen av svamp, Herr Kantarell.

Läs också: Krämig karljohanrisotto med pinjenötter och citron

Kantarellrisotto

Skriv ut

Ingredienser:

  • 4 dl rundkornigt ris
  • 8 dl vatten med buljongtärning
  • 2 dl vitt vin
  • 250 g kantareller, färska
  • 4 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • halv gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 dl riven stark ost
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Rensa och skiva svampen i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Smula ned buljongtärning i en kastrull med vatten, koka upp.
  3. Fräs ris, lök och vitlök i en annan kastrull.
  4. Tillsätt vinet i risfräset, rör om och koka upp.
  5. Låt risotton koka i 25 minuter. Tillsätt 2-3 dl buljong allt eftersom risotton kokar ner. Risotton ska aldrig koka torrt.
  6. Riv osten.
  7. Fräs svampen i smör. Salta och peppra.
  8. Mot slutet av risottons koktid; tillsätt ost, svamp och olja. Rör runt.
  9. Risotton ska vara krämig i konsistensen, om du tycker att den blir för fast av osten - tillsätt mer olja.
  10. Servera!

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen