Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 6 augusti 2019

Kantarellrisotto

Risotto med skogens guld, kantareller, som passar som tillbehör eller ensamrätt.

 Kantarellrisotto passar till fågel, fisk, vilt och vegetariska biffar – eller som ensamrätt.
Kantarellrisotto passar till fågel, fisk, vilt och vegetariska biffar – eller som ensamrätt. FOTO: Istock

En matigt god risotto fullproppad med den ljuvligt gula kungen av svamp, Herr Kantarell.

Läs också: Krämig karljohanrisotto med pinjenötter och citron

Kantarellrisotto

Skriv ut

Ingredienser:

  • 4 dl rundkornigt ris
  • 8 dl vatten med buljongtärning
  • 2 dl vitt vin
  • 250 g kantareller, färska
  • 4 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • halv gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 dl riven stark ost
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Rensa och skiva svampen i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Smula ned buljongtärning i en kastrull med vatten, koka upp.
  3. Fräs ris, lök och vitlök i en annan kastrull.
  4. Tillsätt vinet i risfräset, rör om och koka upp.
  5. Låt risotton koka i 25 minuter. Tillsätt 2-3 dl buljong allt eftersom risotton kokar ner. Risotton ska aldrig koka torrt.
  6. Riv osten.
  7. Fräs svampen i smör. Salta och peppra.
  8. Mot slutet av risottons koktid; tillsätt ost, svamp och olja. Rör runt.
  9. Risotton ska vara krämig i konsistensen, om du tycker att den blir för fast av osten - tillsätt mer olja.
  10. Servera!

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen