Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 6 augusti

Kantarellsås

En gräddig, god och mycket enkel kantarellsås att servera till pasta, viltkött eller kyckling.

 Kantarellsåsen är len och krämig. Passar till både kött och fågel!
Kantarellsåsen är len och krämig. Passar till både kött och fågel! FOTO: Istock

Vi får inte nog av kantareller! Denna sås är snabblagad och passar till det mesta.

Grönsaksfonden kan bytas ut mot lika mängd konjak eller whiskey före lite extra djup i smaken.

Läs också: Snabb kantarellpaj med filodeg

Kantarellsås

Skriv ut

Ingredienser:

  • 300 g kantareller, färska
  • 2 schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl + 2 msk vatten
  • 1 msk grönsaksfond
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk persilja, hackad

Gör så här:

  1. Ansa svampen och skär i mindre bitar. Skala och finhacka löken och vitlöken.
  2. Fräs svampen i smör tills vattnet ångat bort. Salta.
  3. Tillsätt löken i svampfräset. Fräs ytterligare någon minut.
  4. Tillsätt crème fraiche, 2 dl vatten och fond. Koka upp och låt småputtra i 2 minuter.
  5. Rör ned majsstärkelsen i 2 msk vatten. Häll redningen i såsen under omrörning.
  6. Peppra och rör ned persiljan.
  7. Servera till kött eller fågel och nykokt potatis.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen