Recept 6 augusti 2019
Kantarellsås
En gräddig, god och mycket enkel kantarellsås att servera till pasta, viltkött eller kyckling.
Vi får inte nog av kantareller! Denna sås är snabblagad och passar till det mesta.
Grönsaksfonden kan bytas ut mot lika mängd konjak eller whiskey före lite extra djup i smaken.
Läs också: Snabb kantarellpaj med filodeg
Kantarellsås
Skriv ut
Ingredienser:
- 300 g kantareller, färska
- 2 schalottenlökar
- 1 klyfta vitlök
- 1 msk smör
- 2 dl crème fraiche
- 2 dl + 2 msk vatten
- 1 msk grönsaksfond
- 2 msk majsstärkelse
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 msk persilja, hackad
Gör så här:
- Ansa svampen och skär i mindre bitar. Skala och finhacka löken och vitlöken.
- Fräs svampen i smör tills vattnet ångat bort. Salta.
- Tillsätt löken i svampfräset. Fräs ytterligare någon minut.
- Tillsätt crème fraiche, 2 dl vatten och fond. Koka upp och låt småputtra i 2 minuter.
- Rör ned majsstärkelsen i 2 msk vatten. Häll redningen i såsen under omrörning.
- Peppra och rör ned persiljan.
- Servera till kött eller fågel och nykokt potatis.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.