Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 29 juli

Kantarellsoppa

En busenkel kantarellsoppa på grädde och vitt vin – lättare blir det inte att njuta av skogens guld!

 Soppan kan gärna toppas med några smörstekta kantareller innan servering.
Soppan kan gärna toppas med några smörstekta kantareller innan servering. FOTO: Istock

Vad värmer väl bättre en ruggig dag än en len soppa med färska kantareller? Denna variant är så snabblagad att du har middagen på bordet inom 20 minuter.

Läs också: Krämig morotssoppa med grädde

Kantarellsoppa

Skriv ut

Ingredienser:

  • 1 liter kantareller, färska
  • 7 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vitt vin
  • 1 gul lök
  • 1,5 msk kantarellfond
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 msk smör
  • 2 krm svartpeppar
  • en nypa salt

Gör så här:

  1. Rensa och dela svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken.
  2. Fräs lök och svamp i smör i 3 minuter. Rör i mjöl och slå på vin. Låt koka i 2 minuter.
  3. Tillsätt vatten och fond. Rör om och låt sedan soppan småputtra på svag värme i 10 minuter.
  4. Rör i grädde, salta och peppra.
  5. Servera med ett nybakat bröd.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen