Recept 29 juli 2019
Kantarellsoppa
En busenkel kantarellsoppa på grädde och vitt vin – lättare blir det inte att njuta av skogens guld!
Vad värmer väl bättre en ruggig dag än en len soppa med färska kantareller? Denna variant är så snabblagad att du har middagen på bordet inom 20 minuter.
Läs också: Krämig morotssoppa med grädde
Kantarellsoppa
Skriv ut
Ingredienser:
- 1 liter kantareller, färska
- 7 dl vatten
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl vitt vin
- 1 gul lök
- 1,5 msk kantarellfond
- 2 msk vetemjöl
- 3 msk smör
- 2 krm svartpeppar
- en nypa salt
Gör så här:
- Rensa och dela svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken.
- Fräs lök och svamp i smör i 3 minuter. Rör i mjöl och slå på vin. Låt koka i 2 minuter.
- Tillsätt vatten och fond. Rör om och låt sedan soppan småputtra på svag värme i 10 minuter.
- Rör i grädde, salta och peppra.
- Servera med ett nybakat bröd.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.