Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 1 augusti 2019

Kantarellstuvning

En klassiskt krämig kantarellstuvning med vispgrädde och smör att servera som tillbehör eller huvudrätt.

 Perfekt kantarellstuvning! Passar till rostmackan, pastan, omeletten och pajfyllningen – eller som den är med kokt potatis och lingonsylt!
Perfekt kantarellstuvning! Passar till rostmackan, pastan, omeletten och pajfyllningen – eller som den är med kokt potatis och lingonsylt! FOTO: Istock

Stuvade kantareller är ljuvligt goda att äta som de är, klicka ut på ett rostbröd eller röra ned i nykokt pasta.

Med detta klassiska recept kan du göra lite som du vill vid serveringen!

Läs också: Saftig sockerkaka med blåbär och smarrig glasyr

Kantarellstuvning

Skriv ut

Ingredienser:

  • 500 g kantareller
  • 2,5 dl vispgrädde
  • en halv gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt

Gör så här:

  1. Rensa och skiva kantarellerna i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Stek svampen i hälften av smöret tills all vätska ångat bort.
  3. Tillsätt resten av smöret, lök och vitlök. Fräs i 3 minuter.
  4. Pudra mjölet över svampblandningen, häll på grädden och koka ihop under omrörning i 3 minuter.
  5. Salta och peppra. Strö över hackad persilja och servera.

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen