Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 1 augusti

Kantarellstuvning

En klassiskt krämig kantarellstuvning med vispgrädde och smör att servera som tillbehör eller huvudrätt.

 Perfekt kantarellstuvning! Passar till rostmackan, pastan, omeletten och pajfyllningen – eller som den är med kokt potatis och lingonsylt!
Perfekt kantarellstuvning! Passar till rostmackan, pastan, omeletten och pajfyllningen – eller som den är med kokt potatis och lingonsylt! FOTO: Istock

Stuvade kantareller är ljuvligt goda att äta som de är, klicka ut på ett rostbröd eller röra ned i nykokt pasta.

Med detta klassiska recept kan du göra lite som du vill vid serveringen!

Läs också: Saftig sockerkaka med blåbär och smarrig glasyr

Kantarellstuvning

Skriv ut

Ingredienser:

  • 500 g kantareller
  • 2,5 dl vispgrädde
  • en halv gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt

Gör så här:

  1. Rensa och skiva kantarellerna i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Stek svampen i hälften av smöret tills all vätska ångat bort.
  3. Tillsätt resten av smöret, lök och vitlök. Fräs i 3 minuter.
  4. Pudra mjölet över svampblandningen, häll på grädden och koka ihop under omrörning i 3 minuter.
  5. Salta och peppra. Strö över hackad persilja och servera.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen