Recept 1 augusti 2019
Kantarellstuvning
En klassiskt krämig kantarellstuvning med vispgrädde och smör att servera som tillbehör eller huvudrätt.
Stuvade kantareller är ljuvligt goda att äta som de är, klicka ut på ett rostbröd eller röra ned i nykokt pasta.
Med detta klassiska recept kan du göra lite som du vill vid serveringen!
Läs också: Saftig sockerkaka med blåbär och smarrig glasyr
Kantarellstuvning
Skriv ut
Ingredienser:
- 500 g kantareller
- 2,5 dl vispgrädde
- en halv gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk smör
- 1 msk vetemjöl
- 2 msk hackad persilja
- 1 krm svartpeppar
- 1 krm salt
Gör så här:
- Rensa och skiva kantarellerna i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
- Stek svampen i hälften av smöret tills all vätska ångat bort.
- Tillsätt resten av smöret, lök och vitlök. Fräs i 3 minuter.
- Pudra mjölet över svampblandningen, häll på grädden och koka ihop under omrörning i 3 minuter.
- Salta och peppra. Strö över hackad persilja och servera.