Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 29 juli

Kantarelltoast

Uppgradera kvällsmackan till en underbart god toast med smörstekta kantareller och Västerbottensost.

 Bästa möjliga kvällsmacka med färska smörstekta kantareller på frasigt surdegsbröd.
Bästa möjliga kvällsmacka med färska smörstekta kantareller på frasigt surdegsbröd. FOTO: Istock

En grillad toast med kantareller och smakrik ost som passar lika bra till förrätt på bjudningen som huvudnummer en vardagskväll.

Lassa på med smörstekt svamp och njut!

Läs också: Alla våra härliga kantarellrecept hittar du här!

Kantarelltoast

Skriv ut

Ingredienser:

  • 1 liter färska kantareller
  • 4 skivor ljust surdegsbröd
  • 4 skivor Västerbottensost
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 1 krm peppar
  • en nypa salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Rensa svampen och skiva de största i mindre bitar. Skala och skiva löken.
  3. Stek svampen i smör tills all vätska ångat bort. Tillsätt lök och timjan. Fräs i några minuter, salta och peppra.
  4. Skala och dela vitlöken. Gnid ena sidan av brödskivorna med lökens snittyta.
  5. Lägg brödet på en plåt och lägg en ostskiva på varje brödskiva. Fördela svampfräset ovanpå.
  6. Grilla i ugnen tills skivorna blir knapriga och osten smält, ca 3-4 minuter.
  7. Servera direkt!

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen