Recept 29 juli 2019
Kantarelltoast
Uppgradera kvällsmackan till en underbart god toast med smörstekta kantareller och Västerbottensost.
En grillad toast med kantareller och smakrik ost som passar lika bra till förrätt på bjudningen som huvudnummer en vardagskväll.
Lassa på med smörstekt svamp och njut!
Läs också: Alla våra härliga kantarellrecept hittar du här!
Kantarelltoast
Skriv ut
Ingredienser:
- 1 liter färska kantareller
- 4 skivor ljust surdegsbröd
- 4 skivor Västerbottensost
- 2 msk smör
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk finhackad färsk timjan
- 1 krm peppar
- en nypa salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Rensa svampen och skiva de största i mindre bitar. Skala och skiva löken.
- Stek svampen i smör tills all vätska ångat bort. Tillsätt lök och timjan. Fräs i några minuter, salta och peppra.
- Skala och dela vitlöken. Gnid ena sidan av brödskivorna med lökens snittyta.
- Lägg brödet på en plåt och lägg en ostskiva på varje brödskiva. Fördela svampfräset ovanpå.
- Grilla i ugnen tills skivorna blir knapriga och osten smält, ca 3-4 minuter.
- Servera direkt!
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.