Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 8 oktober 2018

Kardemummamuffins med päron och marsipan

Maffiga muffins med päron, kardemumma och marsipan att plocka fram till fikat eller kalaset.

 Fina formar lyfter de smakrika muffinsen ytterligare.
Fina formar lyfter de smakrika muffinsen ytterligare. FOTO: Thomas Carlgren

Päron och mandelmassa är två smakkompisar som passar fint i härligt smakrika muffins som dessa. Mald kardemumma ger en angenäm smak och yoghurt håller bakverken saftiga.

Gör så här: Busenkla muffins med plommonfyllning

Kardemummamuffins med päron och marsipan

Skriv ut

Ingredienser: (8-10 stycken)

  • 125 g smör
  • 1 ägg
  • 1 ¼ dl strösocker
  • 1 ½ dl yoghurt
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 100 g mandelmassa
  • 1-2 päron

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Rör i yoghurten.
  5. Blanda vetemjöl med bakpulver och kardemumma i en skål.
  6. Vänd ner vetemjölet i äggsmeten och tillsätt det smälta smöret.
  7. Riv mandelmassa och vänd ner den i smeten.
  8. Skär päronet i mindre bitar.
  9. Fyll muffinsformarna med smeten och stick ned päronbitar.
  10. Grädda i 15-18 minuter i nedre delen av 200 grader varm ugn.

Recept: Katarina Carlgren

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen