Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 8 oktober 2018

Kardemummamuffins med päron och marsipan

Maffiga muffins med päron, kardemumma och marsipan att plocka fram till fikat eller kalaset.

 Fina formar lyfter de smakrika muffinsen ytterligare.
Fina formar lyfter de smakrika muffinsen ytterligare. FOTO: Thomas Carlgren

Päron och mandelmassa är två smakkompisar som passar fint i härligt smakrika muffins som dessa. Mald kardemumma ger en angenäm smak och yoghurt håller bakverken saftiga.

Gör så här: Busenkla muffins med plommonfyllning

Kardemummamuffins med päron och marsipan

Skriv ut

Ingredienser: (8-10 stycken)

  • 125 g smör
  • 1 ägg
  • 1 ¼ dl strösocker
  • 1 ½ dl yoghurt
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 100 g mandelmassa
  • 1-2 päron

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Rör i yoghurten.
  5. Blanda vetemjöl med bakpulver och kardemumma i en skål.
  6. Vänd ner vetemjölet i äggsmeten och tillsätt det smälta smöret.
  7. Riv mandelmassa och vänd ner den i smeten.
  8. Skär päronet i mindre bitar.
  9. Fyll muffinsformarna med smeten och stick ned päronbitar.
  10. Grädda i 15-18 minuter i nedre delen av 200 grader varm ugn.

Recept: Katarina Carlgren

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen