Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 18 oktober 2018

Kärleksmums med glasyr och kokos

Klassisk kärleksmums är en älskad favorit med mjuk chokladkaka, chokladglasyr och kokosflingor.

 Kärleksmums är precis så gott som det låter.
Kärleksmums är precis så gott som det låter. FOTO: Mostphotos.

Kärleksmums, även kallat snoddas, mockarutor, chokladrutor eller kokosrutor, är en mjuk favorit som hängt med sedan barndomen.

Gör 1,5 sats av kakan om du har en stor långpanna. Då blir den hög och fin.

Läs också: Godaste morotskakan – med cream cheese frosting

Kärleksmums

Skriv ut

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 2 kkp socker
  • 1 kkp mjölk
  • 3 kkp vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 150 g smält smör
  • Glasyr
  • 3 hg florsocker
  • 4 msk smält smör
  • 5 msk kaffe
  • 1 1/2 msk kakao
  • 1 1/2 msk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker. Tillsätt sedan mjölken. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker och tillsätt det i smeten.
  2. Rör i det smälta smöret och bred ut alltsammans i en form med bakplåtspapper, ca 35 x 25 cm. Grädda i 12–15 min.
  3. Blanda ihop glasyren och bred den över kakan när den svalnat, strö över rikligt med kokos.

Recept: Eva Nordlinder

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen