Recept 18 oktober 2018
Kärleksmums med glasyr och kokos
Klassisk kärleksmums är en älskad favorit med mjuk chokladkaka, chokladglasyr och kokosflingor.
Kärleksmums, även kallat snoddas, mockarutor, chokladrutor eller kokosrutor, är en mjuk favorit som hängt med sedan barndomen.
Gör 1,5 sats av kakan om du har en stor långpanna. Då blir den hög och fin.
Läs också: Godaste morotskakan – med cream cheese frosting
Kärleksmums
Skriv ut
Ingredienser:
- 2 ägg
- 2 kkp socker
- 1 kkp mjölk
- 3 kkp vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 1 msk kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 150 g smält smör
- Glasyr
- 3 hg florsocker
- 4 msk smält smör
- 5 msk kaffe
- 1 1/2 msk kakao
- 1 1/2 msk vaniljsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker. Tillsätt sedan mjölken. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker och tillsätt det i smeten.
- Rör i det smälta smöret och bred ut alltsammans i en form med bakplåtspapper, ca 35 x 25 cm. Grädda i 12–15 min.
- Blanda ihop glasyren och bred den över kakan när den svalnat, strö över rikligt med kokos.