Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 6 augusti 2019

Kärnbullar

Ett superenkelt mjölfritt recept på saftiga matmuffins med frön och kärnor. Kärnbullar mättar gott till frukost!

 Fröiga muffins kan med fördel ersätta ditt vanliga frukostbröd.
Fröiga muffins kan med fördel ersätta ditt vanliga frukostbröd. FOTO: Istock

Vill du dra ned på vetemjölet är dessa matiga muffins med frön och kärnor det perfekta alternativet. Ät som de är eller klicka på lite färskost.

Läs också: 22 spännande mjölsorter och användningsområden

Kärnbullar

Skriv ut
  • 250 g solroskärnor
  • 100 g linfrön
  • 100 g pumpakärnor
  • 100 g sesamfrön
  • 0,5 liter vatten
  • 2,5 msk fiberhusk
  • 1 msk salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda samman alla ingredienser till en deg.
  3. Låt degen vila i 10 minuter och fördela sedan i muffinsformar.
  4. Grädda bullarna i en timme. Låt svalna på galler.
  5. Njut direkt eller förvara i kylskåp.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen