Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 6 augusti

Kärnbullar

Ett superenkelt mjölfritt recept på saftiga matmuffins med frön och kärnor. Kärnbullar mättar gott till frukost!

 Fröiga muffins kan med fördel ersätta ditt vanliga frukostbröd.
Fröiga muffins kan med fördel ersätta ditt vanliga frukostbröd. FOTO: Istock

Vill du dra ned på vetemjölet är dessa matiga muffins med frön och kärnor det perfekta alternativet. Ät som de är eller klicka på lite färskost.

Läs också: 22 spännande mjölsorter och användningsområden

Kärnbullar

Skriv ut
  • 250 g solroskärnor
  • 100 g linfrön
  • 100 g pumpakärnor
  • 100 g sesamfrön
  • 0,5 liter vatten
  • 2,5 msk fiberhusk
  • 1 msk salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda samman alla ingredienser till en deg.
  3. Låt degen vila i 10 minuter och fördela sedan i muffinsformar.
  4. Grädda bullarna i en timme. Låt svalna på galler.
  5. Njut direkt eller förvara i kylskåp.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen