Recept 6 augusti 2019
Kärnbullar
Ett superenkelt mjölfritt recept på saftiga matmuffins med frön och kärnor. Kärnbullar mättar gott till frukost!
Vill du dra ned på vetemjölet är dessa matiga muffins med frön och kärnor det perfekta alternativet. Ät som de är eller klicka på lite färskost.
Läs också: 22 spännande mjölsorter och användningsområden
Kärnbullar
Skriv ut
- 250 g solroskärnor
- 100 g linfrön
- 100 g pumpakärnor
- 100 g sesamfrön
- 0,5 liter vatten
- 2,5 msk fiberhusk
- 1 msk salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Blanda samman alla ingredienser till en deg.
- Låt degen vila i 10 minuter och fördela sedan i muffinsformar.
- Grädda bullarna i en timme. Låt svalna på galler.
- Njut direkt eller förvara i kylskåp.