Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 9 januari

Kasslergratäng med ananas – klassisk vardagsmat

Gratinerad kasslergratäng med ananas minner om 1970-talets festmiddagar. Än i dag är det här en riktig kalasrätt!

 Barn som vuxna uppskattar en smakrik gratäng med kassler och ananas.
Barn som vuxna uppskattar en smakrik gratäng med kassler och ananas. FOTO: Istock

Kasslergratäng med ananas är barnsligt gott. Gör i ordning på söndagskvällen och dela upp resterna i lunchlådor till kommande jobbvecka.

Läs också: Tortellini med grönkål, kryddost och kassler

Kasslergratäng med ananas

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner):

  • 500 g kassler
  • 1 burk ananasskivor
  • 1 msk curry
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • Sås:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl riven ost
  • Till servering:
  • ris
  • grönsallad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär sköljd purjolök i tunna strimlor. Strimla paprikan. Häll av ananasen.
  3. Fräs purjolök och paprika i olja. Krydda med salt, peppar och curry.
  4. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form.
  5. Skär kasslern i centimetertjocka skivor. Lägg kassler och ananas omlott på grönsakerna.
  6. Blanda vispgrädden med chilisås. Slå såsen över kasslern och ananasen. Strö över osten.
  7. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.
  8. Servera med ris och sallad.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen