Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 9 januari 2019

Kasslergratäng med ananas – klassisk vardagsmat

Gratinerad kasslergratäng med ananas minner om 1970-talets festmiddagar. Än i dag är det här en riktig kalasrätt!

 Barn som vuxna uppskattar en smakrik gratäng med kassler och ananas.
Barn som vuxna uppskattar en smakrik gratäng med kassler och ananas. FOTO: Istock

Kasslergratäng med ananas är barnsligt gott. Gör i ordning på söndagskvällen och dela upp resterna i lunchlådor till kommande jobbvecka.

Läs också: Kycklinggratäng med pasta

Kasslergratäng med ananas

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner):

  • 500 g kassler
  • 1 burk ananasskivor
  • 1 msk curry
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • Sås:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl riven ost
  • Till servering:
  • ris
  • grönsallad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär sköljd purjolök i tunna strimlor. Strimla paprikan. Häll av ananasen.
  3. Fräs purjolök och paprika i olja. Krydda med salt, peppar och curry.
  4. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form.
  5. Skär kasslern i centimetertjocka skivor. Lägg kassler och ananas omlott på grönsakerna.
  6. Blanda vispgrädden med chilisås. Slå såsen över kasslern och ananasen. Strö över osten.
  7. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.
  8. Servera med ris och sallad.

Relaterade artiklar

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen