Recept 9 januari 2019
Kasslergratäng med ananas – klassisk vardagsmat
Gratinerad kasslergratäng med ananas minner om 1970-talets festmiddagar. Än i dag är det här en riktig kalasrätt!
Kasslergratäng med ananas är barnsligt gott. Gör i ordning på söndagskvällen och dela upp resterna i lunchlådor till kommande jobbvecka.
Läs också: Kycklinggratäng med pasta
Kasslergratäng med ananas
Skriv ut
Ingredienser (4 portioner):
- 500 g kassler
- 1 burk ananasskivor
- 1 msk curry
- 1 purjolök
- 1 röd paprika
- 1 msk olja
- salt
- peppar
- Sås:
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl chilisås
- 1 dl riven ost
- Till servering:
- ris
- grönsallad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär sköljd purjolök i tunna strimlor. Strimla paprikan. Häll av ananasen.
- Fräs purjolök och paprika i olja. Krydda med salt, peppar och curry.
- Lägg grönsakerna i en ugnssäker form.
- Skär kasslern i centimetertjocka skivor. Lägg kassler och ananas omlott på grönsakerna.
- Blanda vispgrädden med chilisås. Slå såsen över kasslern och ananasen. Strö över osten.
- Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Servera med ris och sallad.