Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 18 juni

Katarinas magiskt goda rabarbermarängpaj

Sötsyrlig rabarberpaj med maräng. Så här enkelt gör du den magiskt goda pajen.

 Du kan göra pajen antingen i åtta små formar eller i en stor. Blir lätt en sommarfavorit.
Du kan göra pajen antingen i åtta små formar eller i en stor. Blir lätt en sommarfavorit. FOTO: Katarina Ekeström

Rabarberpaj. Bara orden smakar ljuvligt och påminner om att rabarbersommaren är lång. Från slutet i av april till slutet av augusti.

Läs också: Mumsiga ryttarkakan

Här ett alldeles underbart recept från Lands Katarina Ekeström. Baka och njut!

Katarinas magiskt goda rabarbermarängpaj

Skriv ut

Ingredienser

  • 1 stor form eller 8 små
  • Pajdeg
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 3 ¾ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 500 g rabarber (7 medelstora stjälkar)
  • 3/4 dl socker
  • 2 msk potatismjöl
  • Italiensk maräng
  • 3 dl socker
  • ¾ dl vatten
  • 5 äggvitor

Gör så här

  1. Rör smör och socker till en jämn smet. Rör i ägget. Sikta ner mjöl och bakpulver. Blanda kvickt ihop till en deg. Vila i kyl ett par timmar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla degen och klä formen. Nagga botten med en gaffel och förgrädda till fin färg 12-15 minuter.
  3. Ansa rabarbern och skala grova stjälkar. Skär i bitar och blanda i en skål med socker och potatismjöl. Fördela i pajskalet och grädda i ugnen cirka 20 minuter. Håll ett öga på pajen så att inte kanterna bränns. Ta ut och låt svalna.
  4. 4. Koka socker och vatten i en kastrull till en temperatur på 115 grader. Prova med en digital termometer. Vispa äggvitorna till fast skum.
  5. 5. När sockerlagen nått en temp på 120 grader häller du den i en stråle ner i äggvitan samtidigt som du vispar. Fortsätt tills den svalnar.
  6. 6. Fördela marängen i ett fint mönster över pajen med sprits eller palett. Ät pajen som den är eller bränn topparna med en gasbrännare.

Recept Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen