Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 23 mars

Kesobröd – LCHF-vänligt!

Småfrallor på keso, ägg och mandelmjöl är LCHF-dietens svar på alla brödälskares sug.

 Skippa vetemjölet och fixa smarriga frallor med keso i.
Skippa vetemjölet och fixa smarriga frallor med keso i. FOTO: Kicki Pousette

Visst är det gott att äta en nybakad macka? Vill du dra ned på vetemjölet finns det sätt att baka nyttigt. I detta recept får keso, ägg och mandelmjöl göra jobbet.

Brödet behöver inte jäsa så det är klart på under en halvtimme!

Läs också: Hälsosamma LCHF-brödet oopsie

 Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper och grädda i 10-15 minuter.
Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper och grädda i 10-15 minuter. FOTO: Kicki Pousette

Kesobröd à la LCHF

Skriv ut

Ingredienser (ca 9 st):

  • 4,5 msk mandelmjöl
  • 2,5 msk fiberhusk (glutenfritt)
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 125 gram keso
  • 3 ägg
  • blandade frön (till exempel pumpafrön och solrosfrön) att strö ovanpå bröden

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader (ej varmluft).
  2. Blanda mandelmjöl, fiberhusk, rapsolja, bakpulver och salt.
  3. Mixa keso och ägg med en stavmixer eller elvisp.
  4. Blanda ihop alla ingredienserna till en smet.
  5. Låt smeten stå några minuter.
  6. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och strö över valfria frön.
  7. Om du gör portionsfrallor blir det cirka 9 frallor.
  8. Du kan också bre ut smeten och göra ett helt bröd som du sedan skär i rutor.
  9. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.
  10. Tänk på att det här inte blir som frallor du gör med vanligt vetemjöl. Frallorna blir ganska platta och pyser ihop lite när de kommer ut ur ugnen.
  11. Tips! Använd två matskedar för att klicka ut smeten på plåten om du gör portionsfrallor.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen