Recept 23 mars 2020
Kesobröd utan vetemjöl!
Småfrallor på keso, ägg och mandelmjöl är LCHF-dietens svar på alla brödälskares sug.
Visst är det gott att äta en nybakad macka? Vill du dra ned på vetemjölet finns det sätt att baka nyttigt. I detta recept får keso, ägg och mandelmjöl göra jobbet.
Brödet behöver inte jäsa så det är klart på under en halvtimme!
Läs också: Hälsosamma LCHF-brödet oopsie
Kesobröd à la LCHF
Skriv ut
Ingredienser (ca 9 st):
- 4,5 msk mandelmjöl
- 2,5 msk fiberhusk (glutenfritt)
- 1 msk rapsolja
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 125 gram keso
- 3 ägg
- blandade frön (till exempel pumpafrön och solrosfrön) att strö ovanpå bröden
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader (ej varmluft).
- Blanda mandelmjöl, fiberhusk, rapsolja, bakpulver och salt.
- Mixa keso och ägg med en stavmixer eller elvisp.
- Blanda ihop alla ingredienserna till en smet.
- Låt smeten stå några minuter.
- Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och strö över valfria frön.
- Om du gör portionsfrallor blir det cirka 9 frallor.
- Du kan också bre ut smeten och göra ett helt bröd som du sedan skär i rutor.
- Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.
- Tänk på att det här inte blir som frallor du gör med vanligt vetemjöl. Frallorna blir ganska platta och pyser ihop lite när de kommer ut ur ugnen.
- Tips! Använd två matskedar för att klicka ut smeten på plåten om du gör portionsfrallor.