Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 26 maj

Key lime pie

Gillar du sötsyrlig smak? Då måste du prova Frida Skattbergs Key lime pie med cookie-botten. Supergod! Du bakar den smart i långpanna.

 Syrlig limefyllning på söt kakbotten – smälter i munnen.
Syrlig limefyllning på söt kakbotten – smälter i munnen. FOTO: Helén Pe

Key lime pie är en omtyckt klassiker. Ännu godare blir den med krispig kakbotten. Här är det Maryland cookies som förhöjer smakupplevelsen.

Receptet kommer från Frida Skattbergs härliga bakbok” Baka i långpanna deluxe”.

Läs också: Ryttarkaka – superreceptet!

 ”Baka i långpanna deluxe” är bakboken där Frida Skattberg har samlat sina bästa recept för långpanna.
”Baka i långpanna deluxe” är bakboken där Frida Skattberg har samlat sina bästa recept för långpanna. FOTO: Helén Pe

Key lime pie

Skriv ut

Ingredienser (30 bitar):

  • Pajskal
  • 80 g smör
  • 250 g kakor eller kex (här Maryland cookies)
  • Fyllning
  • 1 burk kondenserad sötad mjölk (ca 400 g)
  • 4 limefrukter, saften + rivet skal från 3 av dem
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 äggulor
  • 1 ägg
  • Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • Rivet skal från 1 lime

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och börja med fyllningen.
  2. Blanda kondenserad mjölk, limesaft­ och skal samt vaniljsocker i en skål. Vänd ner äggulorna och ägget och vänd försiktigt ihop till en slät blandning. Låt fyllningen stå medan du gör pajskalet.
  3. Fortsätt med pajskalet. Smält smöret och ställ åt sidan. Mixa kexen till ett fint smul i din matberedare. Tillsätt sedan smöret och mixa ihop.
  4. Klä en form med löstagbar kant (32 × 25 cm) med bakplåts­papper upp över kanterna. Häll i smulet och tryck ut det till ett skal med baksidan av en sked. Packa hårt. Grädda skalet mitt i ugnen i 15 minuter.
  5. Ta ut formen och häll i fyllningen. Grädda sedan pajen i ytterligare 15 minuter. Ta ut och låt svalna helt och ställ sedan pajen i kylskåp i minst 1 1/2 timme.
  6. Vispa grädden lätt, klicka ut den på pajen och riv sedan över limeskal.

Recept: Frida Skattberg

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen