Recept 26 maj 2020
Key lime pie
Gillar du sötsyrlig smak? Då måste du prova Frida Skattbergs Key lime pie med cookie-botten. Supergod! Du bakar den smart i långpanna.
Key lime pie är en omtyckt klassiker. Ännu godare blir den med krispig kakbotten. Här är det Maryland cookies som förhöjer smakupplevelsen.
Receptet kommer från Frida Skattbergs härliga bakbok” Baka i långpanna deluxe”.
Läs också: Ryttarkaka – superreceptet!
Key lime pie
Skriv ut
Ingredienser (30 bitar):
- Pajskal
- 80 g smör
- 250 g kakor eller kex (här Maryland cookies)
- Fyllning
- 1 burk kondenserad sötad mjölk (ca 400 g)
- 4 limefrukter, saften + rivet skal från 3 av dem
- 3 tsk vaniljsocker
- 2 äggulor
- 1 ägg
- Garnering
- 2 dl vispgrädde
- Rivet skal från 1 lime
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader och börja med fyllningen.
- Blanda kondenserad mjölk, limesaft och skal samt vaniljsocker i en skål. Vänd ner äggulorna och ägget och vänd försiktigt ihop till en slät blandning. Låt fyllningen stå medan du gör pajskalet.
- Fortsätt med pajskalet. Smält smöret och ställ åt sidan. Mixa kexen till ett fint smul i din matberedare. Tillsätt sedan smöret och mixa ihop.
- Klä en form med löstagbar kant (32 × 25 cm) med bakplåtspapper upp över kanterna. Häll i smulet och tryck ut det till ett skal med baksidan av en sked. Packa hårt. Grädda skalet mitt i ugnen i 15 minuter.
- Ta ut formen och häll i fyllningen. Grädda sedan pajen i ytterligare 15 minuter. Ta ut och låt svalna helt och ställ sedan pajen i kylskåp i minst 1 1/2 timme.
- Vispa grädden lätt, klicka ut den på pajen och riv sedan över limeskal.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.