Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 2 augusti 2017

Kimchi - syrad kål från Korea

Friskt, hett och väldigt, väldigt gott! Har du inte smakat kimchi så är det dags. Kolla receptet här.

 Kimchi, den syrade kålen med inspiration från Korea, riktigt gott och enkelt.
Kimchi, den syrade kålen med inspiration från Korea, riktigt gott och enkelt. FOTO: Istock

Kimchi, den syrade kålen från Korea, är ett väldigt gott tillbehör till många olika rätter. Här är ett enkelt och bra recept som du definitivt måste testa.

Kimchi - syrad kål från Korea

Skriv ut

Ingredienser

  • 1 1/2 kg salladskål
  • 1 1/2 dl salt
  • 250 g rättika
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 3 msk pressad vitlök
  • 3 dl finhackad purjolök
  • 5 msk chilipeppar
  • 1 msk socker
  • 1 msk fisksås

Gör så här

  1. Halvera salladskålen på längden. Lägg kålen med snittytan upp i en stor bunke. Strö salt över och mellan bladen.
  2. Häll på vatten så att det täcker. Lägg på en tallrik eller ett lock. Låt stå 1 dygn i rumstemperatur.
  3. Skölj av kålen så att överflödigt salt spolas bort. Låt rinna av i ett durkslag.
  4. Skala och strimla rättikan mycket fint. Blanda ingefära, vitlök, purjolök, rättika, chilipeppar, socker och fisksås. Fördela blandningen ordentligt mellan bladen och runt kålen.
  5. ”Tvinna” de halva kålhuvudena och lägg dem tätt i en storleksanpassad burk med tättslutande lock. Låt stå 1 dygn i rumstemperatur. Ställ därefter in den i kylen 5–7 dagar.

Recept: Ica.se

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen