Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 27 april 2017

Kirskålspasta - så gott och så smart!

Kirskål och pasta = kärlek! Så enkelt och så gott att göra något av ogräset.

FOTO: Katarina Ekeström

Kirskål kommer att gå från jobbigt ogräs till älskad ingrediens – vi lovar! Receptet kommer från matälskaren Katarina Ekeström som älskar kirskål.

Kirskålspasta

Skriv ut

Ingredienser

  • 400 g tagliatelle
  • 300 g späda blad av kirskål
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt
  • 4 msk olivolja
  • färsk parmesanost
  • ev färsk finskuren gräslök

Gör så här

  1. Sätt på pastavatten och häll i salt. Skölj kirskålen och plocka bort grova stjälkar. Finhacka vitlöken.
  2. Lägg pastan i det kokande vattnet. Hetta upp olivolja i en panna. Lägg i kirskålen och vitlöken. Den ska bara fräsa en kort stund. Vi vill fortfarande ha bladen vackert gröna. Salta en aning.
  3. Häll av pastavattnet och blanda genast med de gröna bladen. Eventuellt en extra skvätt olivolja på. Servera med en generös driva nyriven parmesanost och lite finskuren gräslök om du råkar ha. Min första egna gräslöksskörd fick kröna pastan.

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen