Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 28 september 2018

Kiviksgurka med fänkål och äpple

Årets kock 2015, Thomas Sjögren, har gjort en lokal variant på bostongurka med Kiviks egen mörkgröna, korta och knubbiga gurka.

 Äppelmust smaksätter fint kiviksgurkan.
Äppelmust smaksätter fint kiviksgurkan. FOTO: Arkivbild

Kivik må vara känt för sina äpplen, men det växer även fina gurkor på den skånska kusten. I det här receptet mixas gurkor av sorten Västerås med fänkål, äpplemust och paprika till en smaskig bredbar röra.

Läs också: Slanggurka i massor? Gör egen, ofärgad boston!

Kiviksgurka med fänkål och äpple

Skriv ut

Ingredienser: (10 portioner)

  • 1 st gul lök
  • 3 st västeråsgurkor
  • 1 st fänkål
  • 2 st äpplen
  • 1 dll äpplemust
  • 1 st röd paprika
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl ättika
  • 1 msk senapsfrön

Gör så här:

  1. Skala och hacka paprika och gul lök och lägg i kastrull med vatten. Koka upp gul lök och paprika, häll sedan av vattnet.
  2. Hacka gurkan och blanda den med löken och paprikan. Tillsätt ättika, socker, senapsfrön och must. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter.
  3. Skala och hacka äpplen och fänkål. Mixa allt i en matberedare till lagom konsistens. Smaka av med salt.

Recept: Thomas Sjögren

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen