Recept 5 februari 2019
Kladdig kladdkaka
En kladdkaka ska vara riktigt kladdig. Serverad med grädde och färska hallon är fikastunden komplett.
Hör du till dem som vill ha en hård yta och en kladdig mitt är detta kladdkakan för dig. Låt gärna kakan sätta sig lite innan du hugger in.
Läs också: Saftig sockerkaka – här är receptet
Kladdig kladdkaka
Skriv ut
Ingredienser:
- 100 g smör
- 2 ägg
- 2,5 dl socker
- 1 dl vetemjöl
- 3 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- Till servering
- florsocker
- vispgrädde
- färska hallon
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm.
- Smält smöret. Blanda smör, socker och ägg i en bunke.
- Rör ned vetemjöl, kakao och vaniljsocker i smörsmeten.
- Häll smeten i kakformen.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
- Låt svalna. Pudra över florsocker.
- Servera med lättvispad grädde och bär, gärna hallon.