Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 februari

Kladdig kladdkaka

En kladdkaka ska vara riktigt kladdig. Serverad med grädde och färska hallon är fikastunden komplett.

 Kladdkaka är en favorit för alla chokladälskare. Det här receptet ger dig en riktigt kladdig kladdkaka.
Kladdkaka är en favorit för alla chokladälskare. Det här receptet ger dig en riktigt kladdig kladdkaka. FOTO: IBL

Hör du till dem som vill ha en hård yta och en kladdig mitt är detta kladdkakan för dig. Låt gärna kakan sätta sig lite innan du hugger in.

Läs också: Glutenfri brownie på svarta bönor

Kladdig kladdkaka

Skriv ut

Ingredienser:

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Till servering
  • florsocker
  • vispgrädde
  • färska hallon

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm.
  3. Smält smöret. Blanda smör, socker och ägg i en bunke.
  4. Rör ned vetemjöl, kakao och vaniljsocker i smörsmeten.
  5. Häll smeten i kakformen.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
  7. Låt svalna. Pudra över florsocker.
  8. Servera med lättvispad grädde och bär, gärna hallon.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen