Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 15 augusti

Kladdkakemuffins med körsbär

Kladdkakemuffins med körsbär, fri från gluten och vitt socker. Fantastiskt god till kaffet!

 Kladdkakemuffins med körsbär. Servera två muffins som en bakelse med vispad grädde eller kokosgrädde emellan, tipsar Birgitta Höglund.
Kladdkakemuffins med körsbär. Servera två muffins som en bakelse med vispad grädde eller kokosgrädde emellan, tipsar Birgitta Höglund. FOTO: Birgitta Höglund

Boken Baka med frukt och grönt bjuder på en glutenfri blandning av sött och salt levererat av kocken och matinfluencern Birgitta Höglund.

I alla 49 recept har hon ersatt det vita sockret med sötma från torkad eller färsk frukt.

Det härliga receptet på kladdkakemuffins med körsbär kommer från Birgitta Höglunds bok.

 Baka med frukt och grönt.
Baka med frukt och grönt. FOTO: Birgitta Höglund

Birgitta tipsar!

  • Vill du ha dina muffins lite större så fördela smeten i 8 muffinsformar och grädda i cirka 15 minuter.
  • Till en vanlig kladdkaka så häller du smeten i en smord springform, gräddningstiden blir då 15–20 minuter beroende på formens storlek.
  • Du kan variera smaksättningen med svarta vinbär, björnbär, blåbär, hallon eller aronia i stället för körsbär.

Läs också: Rabarberdessert med karamellsås & pinjenötter

Kladdkakemuffins med körsbär

Skriv ut

Ingredienser (24 små)

  • 2 dl urkärnade körsbär
  • 8 kärnfria dadlar
  • 1 msk vatten
  • 100 g mörk choklad 80–90 procent
  • 100 g smör
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 tsk psylliumhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg

Gör så här

  1. Kärna ur körsbären och skär dadlarna i mindre bitar. Koka upp dem med vattnet, låt sjuda på svag värme i några minuter, rör då och då.
  2. Bryt chokladen i bitar och skär smöret i kuber, blanda ner i kastrullen och rör om tills allt smält. Mixa med stavmixer till en slät smet och låt svalna.
  3. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mandelmjöl, psylliumhusk och bakpulver, rör ner det i chokladsmeten tillsammans med äggen och blanda väl.
  4. Ställ ut småbrödsformar på en plåt och fördela smeten upp till hälften i dem med hjälp av två skedar eller en spritspåse.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 8–10 minuter. Låt svalna och kyl muffinsen en timme innan du tar ut dem ur formarna.

Recept: Birgitta Höglund

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen