Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 26 mars 2019

Kladdkakevåffla

Matbloggaren Caroline Ahlqvist har skapat en våffla som kombinerar det bästa av två världar, kladdkaka och våffla.

 Kladdkakevåfflan är matbloggare Caroline Ahlqvist skapelse.
Kladdkakevåfflan är matbloggare Caroline Ahlqvist skapelse. FOTO: Caroline Ahlqvist

Tänk dig en segfrasig kladdkaka, som är en våffla. Där har du kladdkakevåfflan. Servera den med färska bär eller frukt och vispad grädde. Oemotståndligt god!

Våfflan kommer från bloggaren Caroline Ahlqvist (obs: extern länk) som vann Hela Sverige Bakar 2013.

Läs också: Mättande våfflor med havregryn

Kladdkakevåffla

Skriv ut

Ingredienser (4-5 st):

  • 100g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl rårörsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1/2 tsk salt

Gör så här:

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Vispa ihop alla ingredienser så det blandas ordentligt.
  3. Värm upp våffeljärnet och smörj med en rejäl klick smör. Pensla gärna in smöret så det täcker järnet helt. Häll i 1 dl smet och grädda men inte för länge, då blir de hårda!
  4. Lossa våfflan försiktigt och servera med en kula glass eller grädde och några härliga bär!

Recept: Caroline Ahlqvist

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen