Recept 26 mars 2019
Kladdkakevåffla
Matbloggaren Caroline Ahlqvist har skapat en våffla som kombinerar det bästa av två världar, kladdkaka och våffla.
Tänk dig en segfrasig kladdkaka, som är en våffla. Där har du kladdkakevåfflan. Servera den med färska bär eller frukt och vispad grädde. Oemotståndligt god!
Våfflan kommer från bloggaren Caroline Ahlqvist (obs: extern länk) som vann Hela Sverige Bakar 2013.
Läs också: Mättande våfflor med havregryn
Kladdkakevåffla
Skriv ut
Ingredienser (4-5 st):
- 100g smör
- 2 ägg
- 3 dl rårörsocker
- 2 dl vetemjöl
- 1/2 dl kakao
- 1 tsk vaniljpulver
- 1/2 tsk salt
Gör så här:
- Smält smöret och låt svalna.
- Vispa ihop alla ingredienser så det blandas ordentligt.
- Värm upp våffeljärnet och smörj med en rejäl klick smör. Pensla gärna in smöret så det täcker järnet helt. Häll i 1 dl smet och grädda men inte för länge, då blir de hårda!
- Lossa våfflan försiktigt och servera med en kula glass eller grädde och några härliga bär!