Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 1 mars

Klassikern lapskojs

Lapskojs är saltat nötkött, potatismos och mustiga kryddor i en härlig röra.

 Röran på mos och nötkött som passar lika bra nu som då.
Röran på mos och nötkött som passar lika bra nu som då. FOTO: Arla

Många minns lapskojs från skolmatsalen. Maträtten är en klassiker som lite grann glömts bort. Om du vill går det bra att byta ut oxbringan mot fläsklägg eller strimlad kokt skinka.

Servera gärna med ägg och kokta rödbetor.

Läs också: Klassikern kokt torsk med äggsås

Lapskojs

Ingredienser:

  • 400 g kokt rimmad oxbringa
  • 750 g potatis
  • 3 kvistar bladpersilja
  • 5 vitpepparkorn
  • 3 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 gul lök
  • 50 g smör
  • Tillbehör
  • 4 ägg
  • 1 msk smör
  • 2 ättiksgurkor
  • inlagd rödbeta

Gör så här:

  1. Skär köttet i mindre bitar och lägg i en bunke.
  2. Lägg persilja, pepparkorn och lagerblad i en kryddpåse.
  3. Koka skalad potatis och lök tillsammans med kryddpåsen i ca 25 min, eller tills potatis och lök är mjuk.
  4. Plocka upp kryddpåsen. Häll spadet i en egen kastrull eller bunke.
  5. Mosa potatis och lök. Vänd ner det skivade köttet och smör.
  6. Späd moset med kokspadet tills det är önskad konsistens.
  7. Stek ägg. Servera moset med ägg, gurka och rödbetor.

Arla

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen