Recept 1 mars 2019
Klassikern lapskojs
Lapskojs är saltat nötkött, potatismos och mustiga kryddor i en härlig röra.
Många minns lapskojs från skolmatsalen. Maträtten är en klassiker som lite grann glömts bort. Om du vill går det bra att byta ut oxbringan mot fläsklägg eller strimlad kokt skinka.
Servera gärna med ägg och kokta rödbetor.
Läs också: Klassikern kokt torsk med äggsås
Lapskojs
Skriv ut
Ingredienser:
- 400 g kokt rimmad oxbringa
- 750 g potatis
- 3 kvistar bladpersilja
- 5 vitpepparkorn
- 3 kryddpepparkorn
- 1 lagerblad
- 1 gul lök
- 50 g smör
- Tillbehör
- 4 ägg
- 1 msk smör
- 2 ättiksgurkor
- inlagd rödbeta
Gör så här:
- Skär köttet i mindre bitar och lägg i en bunke.
- Lägg persilja, pepparkorn och lagerblad i en kryddpåse.
- Koka skalad potatis och lök tillsammans med kryddpåsen i ca 25 min, eller tills potatis och lök är mjuk.
- Plocka upp kryddpåsen. Häll spadet i en egen kastrull eller bunke.
- Mosa potatis och lök. Vänd ner det skivade köttet och smör.
- Späd moset med kokspadet tills det är önskad konsistens.
- Stek ägg. Servera moset med ägg, gurka och rödbetor.