Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 9 januari 2019

Klassisk brunsås

Brunsås på vispgrädde är klassikern som höjer köttbullarna till skyarna.

 En god brunsås passar bra till mycket.
En god brunsås passar bra till mycket. FOTO: Istock

En god sås sitter aldrig fel. Brun gräddsås är så klassiskt det kan bli. Den passar fint till köttbullar, söndagsstek, lövbiff, helstekt kalkon eller kyckling. Gör dubbel sats om ni är många som gärna tar en skopa extra!

Läs också: Bechamelsås – grundrecept

Klassisk brunsås

Skriv ut

Ingredienser:

  • 4 dl köttbuljong
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 2 tsk soja
  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Smält smör i en kastrull. Rör ned mjöl.
  2. Häll i buljongen under omrörning. Koka upp.
  3. Låta koka under fortsatt omrörning tills såsen reds.
  4. Häll i grädde och soja. Smaka av med svartpeppar.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen