Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 14 november 2018

Klassisk fläskpannkaka

Fläskpannkaka i ugn har serverats till middag i generationer. Denna klassiker smakar som godast med lingonsylt.

 Fläskpannkaka i ugn är väldigt gott och mycket enkelt.
Fläskpannkaka i ugn är väldigt gott och mycket enkelt. FOTO: Sjöberg bild

Snabbt, gott och löjligt enkelt är det att mätta familjens magar med husmansklassikern fläskpannkaka.

Rätten görs i en långpanna och är helt enkelt en stor fluffig pannkaka med fläsk eller om så önskas, bacon. Såååå gott!

Läs också: Ugnspannkaka med potatis och fläsk

Klassisk fläskpannkaka

Skriv ut

Ingredienser:

  • 300 g fläskkött eller bacon
  • 4 ägg
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • Till servering
  • lingonsylt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda mjölet i hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Salta. Häll i resten av mjölken och vispa ner äggen.
  3. Skär fläsk eller bacon i små tärningar. Bryn lätt i en stekpanna. Häll över i en smord långpanna och häll pannkakssmeten över fläsktärningarna.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 50 min.
  5. Servera med lingonsylt.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen