Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 14 november 2018

Klassisk fläskpannkaka

Fläskpannkaka i ugn har serverats till middag i generationer. Denna klassiker smakar som godast med lingonsylt.

 Fläskpannkaka i ugn är väldigt gott och mycket enkelt.
Fläskpannkaka i ugn är väldigt gott och mycket enkelt. FOTO: Istock

Snabbt, gott och löjligt enkelt är det att mätta familjens magar med husmansklassikern fläskpannkaka.

Rätten görs i en ugnsform och är helt enkelt en stor fluffig pannkaka med fläsk eller om så önskas, bacon. Såååå gott!

Läs också: Ugnspannkaka med potatis och fläsk

Klassisk fläskpannkaka

Skriv ut

Ingredienser:

  • 300 g fläskkött eller bacon
  • 4 ägg
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • Till servering
  • lingonsylt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda mjölet i hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Salta. Häll i resten av mjölken och vispa ner äggen.
  3. Skär fläsk eller bacon i små tärningar. Bryn lätt i en stekpanna. Häll över i en smord långpanna och häll pannkakssmeten över fläsktärningarna.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 50 min.
  5. Servera med lingonsylt.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen