Recept 14 november 2018
Klassisk fläskpannkaka
Fläskpannkaka i ugn har serverats till middag i generationer. Denna klassiker smakar som godast med lingonsylt.
Snabbt, gott och löjligt enkelt är det att mätta familjens magar med husmansklassikern fläskpannkaka.
Rätten görs i en långpanna och är helt enkelt en stor fluffig pannkaka med fläsk eller om så önskas, bacon. Såååå gott!
Läs också: Ugnspannkaka med potatis och fläsk
Klassisk fläskpannkaka
Skriv ut
Ingredienser:
- 300 g fläskkött eller bacon
- 4 ägg
- 1 tsk salt
- 3 dl vetemjöl
- 8 dl mjölk
- Till servering
- lingonsylt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Blanda mjölet i hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Salta. Häll i resten av mjölken och vispa ner äggen.
- Skär fläsk eller bacon i små tärningar. Bryn lätt i en stekpanna. Häll över i en smord långpanna och häll pannkakssmeten över fläsktärningarna.
- Grädda i mitten av ugnen ca 50 min.
- Servera med lingonsylt.