Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 26 juli 2021

Klassisk hallonsylt

Sommarens klassiska hallonsylt är superenkel att göra själv. Plocka, koka, njut!

 Sommarsöt klassiker till syltkakor, pannkakor, våfflor och på skorpan.
Sommarsöt klassiker till syltkakor, pannkakor, våfflor och på skorpan. FOTO: Charlote Gewwll

Passa på så länge det finns färska bär på buskarna. Detta klassiska recept kommer från Hallonboken av Ingar Nilsson.

 Hallonboken av Ingar Nilsson bjuder på kulturhistoria, odlingstips och en massa härliga recept med hallon i huvudrollen.
Hallonboken av Ingar Nilsson bjuder på kulturhistoria, odlingstips och en massa härliga recept med hallon i huvudrollen. FOTO: press

Läs också: Ljuvligt god Pinocchiotårta

Klassisk hallonsylt

Skriv ut

Ingredienser

  • 1 kg hallon
  • saft av 1 citron
  • 500 g socker

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser och kör i matberedare.
  2. Häll över i en kastrull och koka upp tills sylten tjocknat (105 grader).
  3. Häll upp på väl rengjorda burkar.

Recept: Ingar Nilsson

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen