Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 22 oktober

Klassisk hovmästarsås

Hovmästarsås, gravlaxsås eller krabbsås - kärt barn har många namn. Här är receptet.

 En kall sås att servera till gravad lax.
En kall sås att servera till gravad lax. FOTO: Istock

I detta recept på den klassiska kalla såsen ger fransk senap lite extra sting och sockret hålls nere. Passar bra till skaldjur och gravlax.

Läs också: Cheesecake med rökt lax och pepparrot

Klassisk hovmästarsås

Ingredienser:

  • 2 msk vanlig svensk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk socker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 dl finhackad dill

Gör så här:

  1. Blanda senap, socker och vinäger i en skål, rör tills det mesta av sockret lösts sig. Tillsätt oljan droppvis under vispning. Smaka av med salt och peppar och rör ner dillen. Förvara i kyl.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen