Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 9 oktober 2018

Klassisk spaghetti carbonara

Rökt sidfläsk, äggulor, riven hårdost och spaghetti är grunden i den klassiska italienska rätten spaghetti carbonara.

 Spaghetti carbonara är en älskad klassiker.
Spaghetti carbonara är en älskad klassiker. FOTO: Ove Lindfors

Spaghetti carbonara är en omtyckt italiensk klassiker som är lika god och uppskattad varje gång den serveras. Det finns många recept med personlig touch på rätten, men detta är originalet!

Läs också: Helgpasta med rimmat fläsk och brynt spetskål

Spaghetti carbonara

Skriv ut

Ingredienser: (4 portioner)

  • 250 g rökt sidfläsk i bit
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 stora ägg
  • 2 stora äggulor
  • 3 dl riven långlagrad hårdost, till exempel Västerbottensost
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • smör
  • 300–400 g spaghetti

Gör så här:

  1. Skär fläsket i fina strimlor. Krossa vitlöksklyftorna med ett knivblad. Vispa ihop ägg, äggulor och hälften av parmesanosten i en skål. Krydda med salt och peppar.
  2. Fräs fläsk och vitlök i smör tills fläsket är knaprig. Kasta bort vitlöken när den har tagit färg.
  3. Koka pastan i saltat vatten tills den är nätt och jämnt kokt. Ta den från värmen någon minut innan den är färdigkokt.
  4. Häll av pastans kokvatten och låt rinna av. Lägg ner spaghettin i pannan och blanda med fläsket.
  5. Dra från värmen och rör ner äggblandningen. Blanda noga så att pastan täcks av sås. Mal över peppar och servera med resten av parmesanosten.

Recept: Carolina Hofberg

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen