Recept 24 januari 2019
Klassiska scones – grundrecept
Scones är det engelska småbrödet som enkelt kan smaksättas med torkad frukt, nötter eller kryddor. De är lika goda till frukost som till ett klassiskt afternoon tea.
Detta grundrecept ger ljuvligt saftiga engelska scones. Ät med smör och stark ost, marmelad och hårt vispad grädde eller något annat som du tycker om.
Variera gärna receptet med 2 tsk kryddor som kanel och kardemumma, eller varför inte 1 dl russin och mandel?
Läs också: Fröknäcke – så enkelt och gott
Klassiska scones
Skriv ut
Ingredienser: (16 st)
- 8 dl vetemjöl
- 4 dl mjölk
- 100 g smör
- 4 tsk bakpulver
- 4 krm salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Smula ned smöret i mjölblandningen.
- Häll på mjölk och jobba ihop till en kladdig deg.
- Klicka ut 16 bullar på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 10-12 minuter.