Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 24 januari 2019

Klassiska scones – grundrecept

Scones är det engelska småbrödet som enkelt kan smaksättas med torkad frukt, nötter eller kryddor. De är lika goda till frukost som till ett klassiskt afternoon tea.

 Scones smakar bäst rykande varma.
Scones smakar bäst rykande varma. FOTO: Istock

Detta grundrecept ger ljuvligt saftiga engelska scones. Ät med smör och stark ost, marmelad och hårt vispad grädde eller något annat som du tycker om.

Variera gärna receptet med 2 tsk kryddor som kanel och kardemumma, eller varför inte 1 dl russin och mandel?

Läs också: Fröknäcke – så enkelt och gott

Klassiska scones

Skriv ut

Ingredienser: (16 st)

  • 8 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 100 g smör
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 krm salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Smula ned smöret i mjölblandningen.
  3. Häll på mjölk och jobba ihop till en kladdig deg.
  4. Klicka ut 16 bullar på en bakplåtspappersklädd plåt.
  5. Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 10-12 minuter.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen