Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 24 januari

Klassiska scones – grundrecept

Scones är det engelska småbrödet som enkelt kan smaksättas med torkad frukt, nötter eller kryddor. De är lika goda till frukost som till ett klassiskt afternoon tea.

 Scones smakar bäst rykande varma.
Scones smakar bäst rykande varma. FOTO: Istock

Detta grundrecept ger ljuvligt saftiga engelska scones. Ät med smör och stark ost, marmelad och hårt vispad grädde eller något annat som du tycker om.

Variera gärna receptet med 2 tsk kryddor som kanel och kardemumma, eller varför inte 1 dl russin och mandel?

Läs också: Clotted cream – härlig bredbar grädde

Klassiska scones

Skriv ut

Ingredienser: (16 st)

  • 8 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 100 g smör
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 krm salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Smula ned smöret i mjölblandningen.
  3. Häll på mjölk och jobba ihop till en kladdig deg.
  4. Klicka ut 16 bullar på en bakplåtspappersklädd plåt.
  5. Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 10-12 minuter.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen